Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Tips & Tricks

Wandelen voor korting op je zorgpremie

We weten allemaal dat wandelen goed is voor onze gezondheid. Je bent namelijk in beweging en je krijgt er ook nog eens meer energie van. Maar wist je ook dat je met wandelen bij sommige zorgverzekeraars korting krijgt op je premie? Hoe mooi is dat: wandelend geld verdienen. Hoe dat precies in zijn werk gaat, leggen we in dit artikel samen met vergelijkingssite Independer uit.

Wandelaars in het bos

Gezondheidsapps

Gezondheid wordt steeds belangrijker. We krijgen veel te horen dat we gemiddeld minder bewegen en hier eens verandering in moeten brengen. Als reactie daarop komen er steeds meer gezondheidsapps om ons te stimuleren tot een gezondere levensstijl.

Smartphones kunnen ook steeds nauwkeuriger bijhouden hoe sportief je bezig bent aan de hand van slimme sensoren. Ook zorgverzekeraars spelen hierop in. Hun eigen gezondheidsapps worden door steeds meer mensen gebruikt.

Zorgverzekeraars met een gezondheidsapp

Je kunt de gezondheidsapps van zorgverzekeraars eigenlijk zien als een digitale coach. Je krijgt namelijk tips and tricks over hoe je zo gezond mogelijk kunt leven. Vervolgens word je beloond als je deze tips in de praktijk brengt en punten hebt gespaard in de app. Deze punten behaal je bijvoorbeeld met bewegen en wandelen. Hoe meer stappen je zet, hoe minder zorgpremie je betaalt. Eigenlijk is deze korting op je premie niet gek ook: wie veel wandelt, is gemiddeld gezonder. Daardoor is het risico dat die persoon een beroep moet doen op een vergoeding van de zorgverzekeraar dus ook lager.

Er zijn een aantal zorgverzekeraars met zo’n eigen gezondheidsapp:

  • SamenGezond van Anderzorg, Menzis en Hema: dankzij de ingebouwde tracker in de app kun je zien hoeveel stappen je hebt gezet, hoeveel kilometer je hebt gefietst of hoe hard je hebt gerend. Je kunt ook bepaalde gezondheidsdoelen stellen en je daarbij laten coachen. Als je je doel hebt bereikt verdien je punten om te besteden in de webshop van Hema;
  • s.r. Vitality van Ditzo en De Amersfoortse: door deze app met een activity tracker of andere fitness-meter te koppelen, houd je makkelijk je beweging bij. Als je genoeg beweegt krijg je cadeaubonnen of geld terug op je verzekering;

Op deze manier proberen zorgverzekeraars je te stimuleren om gezond te leven. Let op: je krijgt alleen met een aanvullende verzekering korting op je premie. Je krijgt dus geen korting op je basisverzekering. Die is namelijk voor iedereen gelijk.

Kies de zorgverzekering die het beste bij je past

Gezondheidsapps stimuleren je om gezond te leven. Je wordt namelijk beloond en krijgt zelfs korting op je aanvullende zorgverzekering als je gezonder leeft. Je kunt je zorgverzekering vergelijken om te zien welke zorgverzekeraar het beste bij je past. Als je sowieso al een sportief persoon bent, is het misschien dus wel slim om dit najaar bij je vergelijking te focussen op de verzekeraars die je daar via zo’n app voor belonen.