Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Tips & Tricks

Je voeten verzorgen na een wandeling: tips

Na een flinke wandeling kun je last hebben van vermoeide voeten. Lees hoe je jouw voeten de juiste verzorging geeft, zodat je snel weer bent hersteld voor je volgende wandeling. En maak bovendien kans op een voetmassageapparaat van Fusselastic.

Header | /voetverzorging-na-je-wandeling

Tips voor de juiste verzorging na je wandeling

1. Trek bij thuiskomst je schoenen en sokken uit en verwijder eventuele tape of pleisters.

2. Controleer je voeten op blaren of wondjes. In dit artikel lees je meer over de behandeling van blaren.  

3. Na een flinke wandeling zijn je voeten meestal wat warm en wat dikker dan normaal. Was je voeten na het wandelen met water of met een zachte zeep en droog ze goed af (ook tussen de tenen).

4. Trek schone sokken aan en stop de sokken waarmee je hebt gewandeld in de was. Door ongewassen sokken tijdens je volgende wandeling opnieuw aan te trekken, vergroot je de kans op blaren.

5. Trek andere schoenen aan dan waarmee je hebt gewandeld, want deze zijn vochtig aan de binnenkant (en misschien ook aan de buitenkant, als het slecht weer is). Of trek even helemaal geen sokken en schoenen aan. Op deze manier kunnen je voeten goed 'luchten'.

6.Laat ook je wandelschoenen goed drogen. In dit artikel lees je meer over het onderhoud van je schoenen na je wandeling.

7. Door je benen even hoog te leggen, stimuleer je de afvoer van vocht uit je voeten. Een goede reden dus om na je wandeling languit op de bank te gaan zitten achter de tv of met een boek.

8. Geef je voeten eens een extra opkikker door een voetmassage te nemen.

/voetverzorging-na-je-wandeling-fusselastic

Maak kans op een voetmassageapparaat van Fusselastic

Dit voetmassageapparaat van Fusselastic zorgt er in een paar minuten voor dat je voeten na een flinke wandeling sneller herstellen. Het vermindert niet alleen het gevoel van onrustige, rusteloze of vermoeide benen, maar helpt ook tegen:

  • Vocht in de onderbenen
  • Pijnlijke knieën en heupen
  • Kramp in de kuiten
  • Spataderen en /of ontsierende aderen

Het voetmassageapparaat activeert meer dan 60 acupunctuurpunten aan de voetzool. Dit werkt ontspannend voor verkrampte spieren en/of spiergroepen.

Wil jij ook na je wandeling een voetmassage? We mogen twee voetmassageapparaten van Fusselastic t.w.v. €159,00 verloten. Doe mee door vóór 4 april 2022 het onderstaande formulier in te vullen. Deze actie is afgelopen en de winnaar is gekozen.