Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Tips & Tricks

Verzorging van de oudere wandelvoet

Voeten gaan er anders uitzien, ze worden breder en platter. Dit komt omdat voeten veranderingen ondergaan aan de nagels, huid en teengewrichten. We ervaren daarom de oudere voet anders dan in onze jongere jaren.

Oudere voeten

In het hele lichaam verliezen banden en spieren hun elasticiteit bij het ouder worden. Zo ook bij de voeten waardoor de vorm van voeten en tenen veranderen. Denk aan hamertenen. Daarnaast wordt de huid dunner en de doorbloeding verminderd. Hierdoor kun je last krijgen van koude voeten. Ook de conditie van de nagels neemt af. Er ontstaan ribbels en verkleuringen op de nagelplaat. Maar de voeten worden ook gevoeliger. Dit komt doordat de polstering, dit zijn vetkussentjes onder de huid, dunner wordt.

Ouder koppel

Klachten en symptomen van de oudere voet

  • Pijn en stijfheid aan gewrichten of andere lichaamsdelen waardoor je moeilijk bij de voeten kunt komen.
  • Standafwijkingen van de tenen en voet.
  • Droge huid.
  • Dunner wordende huid.
  • Verdikte nagels en/of brokkelige nagels.
  • Verminderde wondgenezing.
  • Schimmelinfecties aan voet en/of nagels.

Voet- en teennagelschimmel

Ouderen met een verminderde weerstand zijn over het algemeen meer vatbaar voor schimmelinfecties. Last van voet- en/of teennagelschimmel? Ook wel kalknagels genoemd. En kom je niet gemakkelijk bij voeten? FunghiClear™ Anti-schimmel spray is gemakkelijk op-de-kop te gebruiken. Gebruik de spray consequent twee keer per dag en binnen twee weken zie je waarschijnlijk al verbetering. Daarna moet de aangetaste nagel volledig uitgroeien dit kan drie á vier maanden duren.

Verzorging van de oudere voet

Inspecteer je voeten dagelijks op wondjes en bezoek om de zes weken een pedicure. Een (medisch) pedicure controleert de voeten en verhelpt eventuele voetklachten. Door je voeten goed te verzorgen en steeds te laten controleren blijf je langer zelfstandig en mobiel.