Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Tips & Tricks

Hoe zorg je ervoor dat je mentaal en fysiek topfit wordt en blijft?

Wandelen is de perfecte manier om lichaam en geest in balans te houden. Als je elke week drie keer flinkt doorwandelt, zul je minder kans hebben op het ontwikkelen van depressieve klachten. Het is dan wel zaak om tenminste een half uur te wandelen voor een optimaal effect. Door te wandelen, verzet je even je gedachten en geeft je het brein de rust die het nodig heeft. Tegelijk houd je ook je lichaam in vorm. Door veel te wandelen, blijf je in conditie en ontwikkel je minder snel fysieke klachten.

Vrouw op strand

In samenwerking met Lequal

Voorkom een burn-out

Mensen die door een burn-out getroffen worden, hebben er veel baat bij om te gaan wandelen. In dat geval is het aan te raden om niet te intensief te starten. Om de dag een kwartiertje wandelen is dan een mooi begin. Bouw het geleidelijk op naar een half uur op drie kwartier. Voorkom dat het halen van een bepaalde afstand een verplichting wordt, het is immers geen competitie met jezelf. Belangrijk is ook om in dat geval in je eentje te wandelen en ook geen hond mee te nemen of muziek te beluisteren tijdens het wandelen. Wandelen is niet alleen een geschikte methode om na een burn-out het leven weer op de rit te krijgen, het is ook een goede methode om een burn-out mee te voorkomen. Dat is goed voor jezelf en goed voor de portemonnee, want vergelijk zorgverzekeringen van verschillende aanbieders met elkaar en je komt al snel tot de conclusie dat de behandeling van een burn-out niet vanuit de basisverzekering gedekt wordt. Voorkomen is in dit geval dus dubbel beter dan genezen.

Strijd tegen de kilo’s

Ben je wat pondjes te zwaar en wil je afrekenen met dat overtollige gewicht? De mentale drempel om enkele malen per week naar een sportschool te gaan is voor sommige mensen vrij hoog. Wandelen is heel laagdrempelig en kun je in principe altijd en overal doen. Door elke dag een uur te wandelen, zul je uiteindelijk in een jaar tijd meerdere kilo’s lichaamsgewicht kunnen verliezen. Voorwaarde hierbij is natuurlijk wel dat je die kilo’s er niet weer bij krijgt door meer ongezonde dingen te gaan eten. Bij de zorgverzekeringen 2023 zijn diverse aanbieders die wandelen stimuleren door bijvoorbeeld een korting op de premie te verlenen wanneer je kunt aantonen dat je veel gewandeld hebt.