Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Tips & Tricks

Hoe goed zorg jij voor jezelf? Doe de test!

Het is geen geheim dat wanneer je een gezonde leefstijl hanteert, je weerbaarder en beter in staat bent om met impactvolle momenten uit je leven om te gaan. Om inzicht te krijgen in jouw levensstijl heeft Zorg van de Zaak Netwerk een test ontwikkeld, waarmee je inzicht krijg in de keuzes die je zelf maak.

Welke keuze maak jij?

Wandel.nl in samenwerking met Zorg van de Zaak Netwerk 

Een gezonde leefstijl maakt je weerbaarder en geeft je energie. Als je je gezond en fit voelt en iedere dag een half uurtje wandelt, functioneer je beter op je werk en thuis. Maar wat helpt hier nog meer bij? Welke keuze maak jij? Ga naar www.zorgvandezaak.nl/leefstijl en test of jij een gezonde leefstijl hebt!

Doe de test!

Neem de regie in eigen handen

Zorg van de Zaak Netwerk startte dit jaar een Gezonde Leefstijl campagne om bewustwording te creëren rondom gezonde leefstijl. Uit het onderzoek dat zij hebben uitgezet komt naar voren dat 64% (bijna 2/3) van thuiswerkend Nederland van zijn of haar werkgever voldoende tijd krijgt om tijdens werktijd te bewegen maar dat 49% hiervan aangeeft het moeilijk te vinden om dit dagelijks 30 minuten te doen. Wat doe jij eigenlijk met deze kostbare tijd? Op het gezonde leefstijl platform biedt Zorg van de Zaak Netwerk jou tips, tools en trainingen aan waar jij wat aan hebt!

"We moeten beter voor onszelf zorgen"

Welke keuze maak jij?

Uniek digitaal platform

Zorg van de Zaak Netwerk biedt jou een uniek en digitaal platform waarmee jij gestimuleerd wordt om veerkrachtig en vitaal te kunnen werken! Ga snel naar www.zorgvandezaak.nl/leefstijl en doe de test, bekijk de dilemma video’s en luister de podcast! In de podcast gaat presentatrice Lauren Verster in gesprek met onder andere Irene van der Heijden, diëtiste bij Co-eur, Marjolein Hillebrandt, verslavingsarts bij Ready for Change, en Gabrielle van Geffen, GZ-psycholoog bij Skils. Hiermee biedt Zorg van de Zaak Netwerk inzichten in jouw eigen welzijn en reikt bovendien handvaten voor gedragsverandering aan.

/zorg-voor-jezelf3

De positieve effecten van wandelen

Presentatrice en tevens ambassadeur van de Gezonde Leefstijl campagne Lauren Verster:

“Bij wandelen dacht ik vroeger meer aan iets voor bejaarden, totdat ik het zelf ging doen en voelde wat het voor me deed. Lopen heeft mij heel veel gebracht en doet dat eigenlijk nog steeds; het geeft rust in mijn hoofd, zet gedachten op een rijtje en zorgt ervoor dat ik lekker beweeg, waardoor ik me weer veel fijner in mijn lijf voel. En het is super easy, je kunt het natuurlijk overal doen.

Ik hoop mensen te motiveren om te gaan lopen; lang, kort, gepland of even snel tussendoor, dat maakt niet uit. Je gaat vanzelf wel voelen wat het voor je kan doen. Veel leuker dan de sportschool, vind ik. En juist nu, zo in de winter, is het extra fijn om overdag even naar buiten te gaan en van de zon te genieten.

Welke gezonde keuzes je op een dag maakt en hoe goed je voor jezelf zorgt, terwijl de wereld om je heen tot stilstand wordt gebracht, heb je helemaal zelf in de hand. Doordat de sportscholen massaal werden gesloten, is wandelen een nieuwe hype geworden. Wandelen is een laagdrempelige, maar heel belangrijke stap naar een gezonder leven.