Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Tips & Tricks

Flinke wandeling gemaakt? Zo geef je jouw beenspieren de juiste verzorging

Na een wandeling is het belangrijk om je spieren goed te verzorgen. Dit kun je prima zelf doen. Wandel.nl geeft je tips.

Weleda

Wandel.nl in samenwerking met Weleda

Waarom spierverzorging?

Een goede verzorging van je spieren is essentieel voor spierherstel en blessurepreventie. Door je spieren voor en na het wandelen met olie te masseren, verklein je de kans op blessures. Arnica Sport Massageolie stimuleert de doorbloeding en zorgt voor verwarming en ontspanning van je spieren.

Werking van spierverzorging

Het verzorgen van je spieren voor en na de wandeling heeft een aantal voordelen. Het werkt ontspannend en verbetert je slaap. Door het masseren van je spieren komen er hormonen en neurotransmitters zoals dopamine en serotonine vrij. Deze hebben onder andere een positieve invloed op je stemming en slaap. De serotonine is bovendien een belangrijke aanjager van een snel herstel van je spierweefsel.

Wandelen
Arnica Sport Massageolie van Weleda
Arnica Sport Massageolie van Weleda

Geneeskrachtige werking van Arnica

De ontdekking van de geneeskrachtige werking van de Arnicaplant gaat ruim 400 jaar terug. In de volksgeneeskunde werd dit plantje al gebruikt bij kneuzingen en verstuikingen. Het is het hoofdbestanddeel van Arnica Sport Massageolie.

Van de Arnicaplant wordt een extract van de gedroogde bloemen gebruikt. Dit extract zorgt bij een massage voor een verwarmend effect van stijve gewrichten en spieren. Ook doet het zwelling afnemen. Daarnaast bevat de Arnicaplant stoffen die een licht pijnstillende werking hebben.

Loop gesmeerd met Arnica Sport Massageolie

Warming Up

Een lichte massage van de benen met Arnica Sport Massageolie gevolgd door de gebruikelijke warming-up zal de spieren voorbereiden op de inspanning die je gaat leveren. Het ontspant ook eventuele stijve en stramme spieren waardoor deze weer soepel aanvoelen. Daarnaast werkt het verwarmend waardoor het de natuurlijke warmte van je lichaam vasthoudt.

Warming Down

Na het douchen of baden helpt een langzame en ontspannen massage met Arnica Sport Massageolie om de doorbloeding van je spieren te stimuleren en stijfheid en kramp te voorkomen. Bovendien verkort het de hersteltijd van de spieren. Daarnaast versterkt de olie het ontspannende en verkwikkende effect van de massage én verzacht het ook nog eens de huid!

Let op: Breng de olie dun aan. Vaak is het al voldoende om een aantal druppels in je handen te verwarmen en daarna op je spieren aan te brengen. Het advies is om de olie aan te brengen op een licht vochtige huid, zodat de olie snel intrekt en je niet hoeft te wachten om je kleding aan te trekken.

Klik hier voor meer informatie over Arnica Sport Massageolie van Weleda.

Massageolie Weleda

Over Weleda

Alle verzorgingsproducten van Weleda zijn 100% natuurlijk. Weleda heeft verzorgingsproducten voor het hele gezin en voor alle leeftijden: van gezichtsverzorging, lichaamsverzorging tot babyverzorging en zelfzorg. Weleda is exclusief verkrijgbaar bij de kwalitatieve adviesdrogist, natuurwinkel, gezondheidswinkel, apotheek en online. Vind alle verkooppunten bij jou in de buurt via onderstaande button.

Naar de website van Weleda