Wandelevenementen in de lente: tips

dinsdag 20 maart 2018

Proef de lente tijdens één van de diverse lentetochten in de wandelagenda. Wandel.nl geeft je een aantal tips.

De lente is de tijd van de ontwakende natuur: de eerste bladeren aan de bomen, bloeiende bloembollen, fluitende vogels en dartelende lammetjes. Wandel door de lente tijdens één van de diverse lentetochten in de wandelagenda. Wandel.nl geeft je een aantal tips voor mooie lentetochten.


Tip 1: Lentewandeltocht, Spaubeek

Zondag 25 maart 2018 – Ervaar de Limburgse lente tijdens de Lentewandeltocht in Spaubeek. De tocht gaat zoveel mogelijk door de natuur en over onverharde paden. Je loopt over holle wegen. Onderweg heb je mooie uitzichten over de Limburgse heuvels. Langs de route staan diverse eeuwenoude boerderijen. Er is een tocht van 7, 12, 19 en 25 kilometer uitgezet.

Meer info over dit evenement


Tip 2: Lentewandelweekend, Aalten

Zaterdag 7 en zondag 8 april 2018 – De Lentewandeling in Aalten leidt je dwars door de Achterhoek. Je wandelt langs groene weilanden met tussendoor bossen en af en toe een boerderij: het kenmerkende Achterhoekse coulisselandschap. De routes gaan grotendeels over verhard terrein. Je kunt kiezen uit afstanden tussen de 5 en 40 kilometer.

Meer info over dit evenement


Bollenvelden in de Bollenstreek, foto: Wikimedia - Pa3ems Bollenvelden in de Bollenstreek, foto: Wikimedia - Pa3ems

Tip 3: Bollenstreek-Lentewandeling, Sassenheim

Zaterdag 14 april 2018 – Wandel door de vele kleurrijke bloemenvelden van de Bollenstreek. Je hebt bij de Bollenstreek-Lentetocht in het Zuid-Hollanse Sassenheim de keuze uit diverse afstanden, van 5 tot 40 kilometer. Geniet van tulpenvelden in alle kleuren van de regenboog en van de overweldigende bloei van narcissen en hyacinten.

Meer info over dit evenement


Tip 4: Voorjaarswandeltocht, Heerenveen

Zaterdag 14 april 2018 - Denk je aan Heerenveen, dan denk je aan schaatsen. Maar deze Friese plaats is ook de moeite waard als de schaatsen alweer in het vet zitten. Tijdens de Voorjaarswandeltocht kun je de omgeving uitgebreid verkennen. Ook hier is de lente volop zichtbaar, en hopelijk voelbaar. Je kunt kiezen uit een tocht van 5, 10, 15, 20 en 30 kilometer.

Meer info over dit evenement


Bloeiende narcissen, foto: Wikimedia - Forestwander Bloeiende narcissen, foto: Wikimedia - Forestwander

Tip 5: Narcissentocht, Anna Paulowna

Zondag 15 april 2018 – De lente is het seizoen van de bloembollen, dus ook van de narcissen. In het Noord-Hollandse Anna Paulowna is er zelfs een tocht naar vernoemd. Er zijn diverse afstanden, van 5 tot 40 kilometer. Welke afstand je ook loopt, je ziet veel bloeiende bollenvelden in alle kleuren van de regenboog.

Meer info over dit evenement


Tip 6: Lentetocht, Wijnandsrade

Zondag 15 april 2018 – In Wijnandsrade kun je de Limburgse lente proeven tijdens een lentetocht. Vanuit dit rustige dorpje trek je de bossen in. Je loopt over bospaden en veldwegen. Je hebt onderweg mooie vergezichten en je passeert mooie dorpjes en kastelen. Langs de weg zul je diverse kapelletjes en veldkruizen zien staan.

Meer info over dit evenement


Foto: Wikimedia Foto: Wikimedia

Tip 7: AVV Lentewandeling, Valkenswaard

Zondag 22 april 2018 – De AVV Lentewandeling voert je door de bossen en natuurgebieden ten noorden van Valkenswaard. Zie hoe de bomen steeds meer bladeren krijgen en diverse planten in bloei staan. Tijdens deze tocht kun je ervaren waarom de gemeente Valkenswaard onlangs is uitgeroepen tot wandelgemeente van Nederland. Het gebied heeft uitstekende wandelmogelijkheden en –faciliteiten. Je hebt de keuze uit een tocht van 6, 10, 16, 20 of 26 kilometer.

Meer info over dit evenement


Tip 8: Lente Zonnestralen, Hilversum

Zaterdag 28 en zondag 29 april 2018 – In het laatste weekend van april kun je één of twee dagen wandelen in Hilversum. De tocht start bij Vliegveld Hilversum, waarna je een mooie tocht door de bossen krijgt voorgeschoteld. Er zijn diverse afstanden, van 5 tot 40 kilometer. Bij onbewolkt weer, kun je genieten van de door de bomen schijnende zonnestralen.

Meer info over dit evenement


De kust bij Breskens, foto: Wikimedia - Marc Ryckaert De kust bij Breskens, foto: Wikimedia - Marc Ryckaert

Tip 9: Lente Strand Poldertocht, Breskens

Zondag 29 april 2018 – Ook aan de Zeeuwse kust is het in de lente goed toeven. De Lente Strand Poldertocht gaat, zoals de naam al doet vermoeden, over het strand en door de polder. Je hebt onderweg mooie uitzichten over de Zeeuwse polders met als het weer een beetje meewerkt mooie wolkenluchten. Je wandelt langs sloten en rijk begroeide oevers. Er leven in het gebied waar je doorheen wandelt vele vogels. De tocht bestaat uit meerdere lussen. Deze kun je met elkaar combineren tot maximaal 30 kilometer.

Meer info over dit evenement


Foto: Wikimedia - Karen Nutini Foto: Wikimedia - Karen Nutini

Tip 10: Lentetocht, Dongen

Zaterdag 5 mei 2018 – In Dongen vindt in het eerste weekend van mei de Lentetocht plaats. Deze tocht vindt dit jaar voor de 51e keer plaats. Je wandelt door bossen, langs weilanden en langs het water. Zeker als het mooi weer is, kun je diverse insecten als libellen aan de kant van het water zien. Je loopt zowel over verharde wegen als over onverharde paden. De Lentetocht heeft verschillende afstanden, variërend van 11 tot maar liefst 50 kilometer.

Meer info over dit evenement


Tip 11: Lente Wandeltocht, Vorstenbosch

Donderdag 10 mei 2018 – Terwijl de lente in volle gang is, kun je in het Brabantse Vorstenbosch meedoen met de Lente Wandeltocht. De tocht gaat door het Brabantse land richting de Maashorst. Zie hoe de koeien in de wei grazen en hoe de lammetjes rond dartelen. Je kunt kiezen uit een tocht van 10, 15, 20 of 25 kilometer.

Meer info over dit evenement


Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Tip 12: SDS Lentetocht, Rijswijk

Zaterdag 12 en zondag 13 mei 2018 – In het tweede weekend van april kun je in Rijkwijk de 14e SDS Lentetocht lopen. Er zijn routes van 5, 10, 15, 25 en 45 kilometer uitgezet. Alle afstanden zijn geschikt voor Nordic Walking. De tochten van 5 en 10 kilometer zijn bovendien geschikt voor rolstoelen. Je wandelt door parken en langs water. Goede kans dat je jonge eendjes, waterhoentjes, meerkoeten of ganzen tegenkomt tijdens je wandeling.

Meer info over dit evenement

Geïnteresseerd in georganiseerde wandelevenementen?

Zoek in de Wandelagenda


In de Wandel.nl webshop

€ 6,95
Ledenprijs € 5,00
€ 11,95
Ledenprijs € 8,95

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?