Wandelevenementen in de lente: tips

donderdag 27 februari 2020

Proef de lente tijdens één van de diverse lentetochten in de wandelagenda. Wandel.nl geeft je een aantal tips. Geniet tijdens deze evenementen van de ontwakende natuur, zoals van bloeiende planten en jonge dieren.

De lente is de tijd van de ontwakende natuur: de eerste bladeren aan de bomen, bloeiende bloembollen, fluitende vogels en dartelende lammetjes. Wandel door de lente tijdens één van de diverse lentetochten in de wandelagenda. Wandel.nl geeft je een aantal tips voor mooie lentetochten.

Update 12 maart 2020: Vanwege het coronavirus is tot en met 31 maart het grootste deel van de wandelevenementen in Nederland afgelast. Dit overzicht begint daarom pas bij evenementen in april.


Tip 1: Lentewandeltocht Rijsbergen

Zondag 5 april 2020 - Deze tocht brengt je door de landelijke omgeving van het Brabantse dorp Rijsbergen. Je wandelt door weilanden en langs de beek de Aa. Aan de bomen die langzaam steeds groener worden, kun je zien dat de lente nu echt begonnen is. De organisatie heeft routes uitgezet van 5, 10 en 15 kilometer uitgezet.

Meer info over dit evenement


Tip 2: Voorjaarswandeltocht, Heeten

Maandag 13 april 2020 - Op Tweede Paasdag kun je in Heeten meedoen aan een Voorjaarswandeltocht. Deze tocht brengt je over de Sallandse heuvelrug. De afwisselende routes gaan over bospaden, maar ook over verharde wegen langs weilanden en boerderijen. Goede kans dat je (jonge) dieren tijdens je wandeling tegenkomt. Er is een route van 8, 15, 20 en 30 kilometer.

Meer info over dit evenement


Tip 3: Bollenstreek-Lentewandeling, Sassenheim

Zaterdag 18 april 2020 – Wandel door de vele kleurrijke bloemenvelden van de Bollenstreek. Je hebt bij de Bollenstreek-Lentetocht in het Zuid-Hollanse Sassenheim de keuze uit diverse afstanden, van 5 tot 40 kilometer. Geniet van tulpenvelden in alle kleuren van de regenboog en van de overweldigende bloei van narcissen en hyacinten.

Meer info over dit evenement


Tip 4: Lentewandelweekend, Aalten

Zaterdag 18 en zondag 19 april 2020 – De Lentewandeling in Aalten leidt je dwars door de Achterhoek. Je wandelt langs groene weilanden met tussendoor bossen en af en toe een boerderij: het kenmerkende Achterhoekse coulisselandschap. De routes gaan grotendeels over verhard terrein. Je kunt kiezen uit afstanden tussen de 10 en 40 kilometer.

Meer info over dit evenement


Tip 5: HWU Lentewandeling, Deurningen

Zondag 19 april 2020 - Deze Lentewandeling van de Hengelose Wandelunie brengt je door de omgeving van Deurningen in Overijssel. Er is keuze tussen verschillende afstanden, van 5 tot 20 kilometer. Vergeet onderweg niet af en toe naar de vogels te luisteren. Deze zullen je op een mooi lenteconcert trakteren.

Meer info over dit evenement


Tip 6: Lentetocht, Wijnandsrade

Zondag 19 april 2020 – In Wijnandsrade kun je de Limburgse lente proeven tijdens een lentetocht. Vanuit dit rustige dorpje trek je de bossen in. Je loopt over bospaden en veldwegen. Je hebt onderweg mooie vergezichten en je passeert sfeervolle dorpjes en kastelen. Langs de weg zul je diverse kapelletjes en veldkruizen zien staan.

Meer info over dit evenement


Tip 7: Lentetocht, Dongen

Zaterdag 25 april 2020 – Tijdens deze Lentetocht In Dongen wandel je door bossen, langs weilanden en langs het water. Zeker als het mooi weer is, kun je diverse insecten als libellen aan de kant van het water zien. Je loopt zowel over verharde wegen als over onverharde paden. De Lentetocht heeft verschillende afstanden, variërend van 11 tot maar liefst 50 kilometer.

Meer info over dit evenement


Tip 8: AVV Lentewandeling, Valkenswaard

Zondag 26 april 2020 – De AVV Lentewandeling voert je door de bossen en natuurgebieden ten noorden van Valkenswaard. Zie hoe de bomen steeds meer bladeren krijgen en diverse planten in bloei staan. Je hebt de keuze uit een tocht van 6, 10, 16, 20, 26 of 30 kilometer.

Meer info over dit evenement


Tip 9: SDS Lentetocht, Rijswijk

Zaterdag 9 en zondag 10 mei 2020 – Terwijl de lente al een flink eind op weg is, kun je in Rijswijk de SDS Lentetocht lopen. Er zijn routes van 5, 10, 15, 25 en 45 kilometer uitgezet. Alle afstanden zijn ook geschikt voor Nordic Walking. De tochten van 5 en 10 kilometer zijn bovendien geschikt voor rolstoelen. Je wandelt door parken en langs water. Goede kans dat je jonge eendjes, waterhoentjes, meerkoeten of ganzen tegenkomt tijdens je wandeling.

Meer info over dit evenement

Benieuwd naar nog meer lentetochten?

In dit overzicht staat een selectie van wandeltochten in de lente. Ga naar de wandelagenda voor meer mooie voorjaarstochten.


Geïnteresseerd in georganiseerde wandelevenementen?

Zoek in de Wandelagenda


In de Wandel.nl webshop

€ 6,95
Ledenprijs € 5,00
€ 4,95
Ledenprijs € 3,95
€ 11,95
Ledenprijs € 8,95

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?