Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Evenement Gewijzigd

Kersttocht

Datum
zaterdag, 10 december 2022
Locatie
sportpark Souburg
Organisatie
Stichting Wandelsport Dordrecht e.o.

Let op! Wij bieden de tocht aan als een “normale” wandeltocht met zowel online inschrijven (wat onze voorkeur heeft) maar ook ter plaatse inschrijven is mogelijk. De routes zijn uitgebreid beschreven en de routebeschrijving kunt u ophalen op het startbureau. Daar stempelen we ook de wandelboekjes.

Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met een link waarmee je de routes vanaf 7 december kunt downloaden, evenals een GPX bestand en een plattegrond van de route. Daardoor is het ook mogelijk om de route op een andere dag te wandelen, of op andere tijden te starten. Je kunt dus vroeger starten als je dat zou willen, maar dan moet je zelf de routebeschrijving uitprinten en houd er dan ook rekening mee dat onze rustplaats mogelijk nog niet gereed is. Wil je op de dag zelf een routebeschrijving van ons hebben dan kan dat natuurlijk ook maar let op! Deze worden pas vanaf half negen uitgereikt

De route is 10 december gepijld met pijlen met het oude SWD logo. Na de starttijd beginnen wij met het weghalen van de route markeringen, te beginnen met de langste afstanden en de laatste markering wordt dan zo rond 16:30 verwijderd.

Gewijzigd
Stichting Wandelsport Dordrecht organiseert op zaterdag 10 december in Alblasserdam weer de Kersttocht. Het vertrekpunt is Sportpark Souburg (kantine V.V De Alblas) aan de Bas Verhoevenweg 7 in Alblasserdam. Dus niet aan de Vinkenpolderweg zoals in de Wandel.nl Jaargids 2022 vermeld.

Zo tegen het eind van het jaar is Sint Nicolaas verdwenen en de Kerstman is weer in het land. Tijd voor een Kerstwandeling dus!

Deelnemen aan de Kersttocht? Schrijf je dan hier online in via de groene pijl 'Inschrijven'. De online inschrijving voor de Kersttocht start op 25 november vanaf 09:00 uur en is mogelijk tot en met 10 december 08:00 uur.

Het gebied rond Alblasserdam met het prachtige Molengebied van Kinderdijk met zijn 19 watermolens (Wereld erfgoed) is een deel van het decor van onze wandeltocht.
LET OP: Informatietekst gaat hieronder verder.
Inschrijven

Afstanden
5km 08:30-12:30 uur
10km 08:30-12:30 uur
15km 08:30-11:30 uur
25km 08:30-10:30 uur
Voorzieningen
Bepijld
Voorinschr
Korting
Beloningen
Stempel
Medaille

Extra informatie

De 15 en 25 km gaat eerst richting Oud-Alblas een klein dorp aan het riviertje De Graafstroom, vandaaruit via het pad langs het Grote Waterschap, langs de Kortlandsemolen naar onze eigen rustpost in Alblasserdam waar u een Kerstkoek wordt aangeboden. Vandaar gaat de route van de 25 km richting Nieuw Lekkerland om zo via de Lekdijk rond het molengebied te lopen naar de Rustpost in Kinderdijk. Vandaar gaat de route verder om het Molengebied heen weer richting Alblasserdam en sluit daar aan bij de overige afstanden. De 5 en de 10 km gaan direct via de Oude Torenbrug met een prachtig vergezicht over het riviertje de Alblas via Kortland met zijn gelijknamige molen naar onze eigen rustpost voor de kerstkoek. De 10 en 15 km gaan dan richting het Molengebied, waar ze door het molengebied naar Alblasserdam lopen waar ze aansluiten op de 25 km voor het laatste stuk door park Huis Kinderdijk nog een stukje langs de rivier de Noord om via het oudste stuk van Alblasserdam terug te keren naar sportpark Souburg. De 5 km maakt na de rustpost nog en leuk rondje door Alblasserdam om dan weer terug te keren naar sportpark Souburg.

Corporate Stel Op Hei Groot In Beeld

Wil jij minimaal €1 korting op jouw volgende KWbN-wandeltocht? Word nu lid!

Ja, ik wil korting