Steptember

dinsdag 01 september t/m maandag 28 september 2020

Omschrijving

Doe mee aan Steptember en zet 28 dagen lang 10.000 stappen per dag in september. Beweeg, op wat voor manier dan ook: wandel, zwem, fiets, rol, of... en help ons om mensen met cerebrale parese te ondersteunen.

Start: vanaf een startlocatie naar jouw keuze

Randhoeve 221, 3995 GA
HOUTEN

Organisatie
CP Nederland Steptember
www.steptember.nl
steptember@hetlandelijkbureau.nl
030-2459090

Afstanden & starttijden

 • 7km 0:01-23:59 uur
 • 8km 6:15-23:45 uur

Bereikbaarheid

  Voorzieningen

   Beloningen

    Extra informatie

    Als wandelaar weet je waarschijnlijk al lang dat voor een gezonde leefstijl er minimaal 10.000 stappen per dag nodig zijn. Maar zet je die ook elke dag? En realiseer je je wel eens dat lopen niet voor iedereen zo vanzelfsprekend is?

    In september gaan duizenden mensen in Nederland weer meedoen aan Steptember. 28 dagen lang, van 1 tot en met 28 september zetten zij 10.000 stappen per dag. Voor deze inspanning laten zij zich sponsoren. Naast het feit dat ze hierdoor zelf fitter worden, steunen ze hiermee ook mensen met cerebrale parese, voor wie kunnen lopen soms helemaal niet zo vanzelfsprekend is.

    Doe ook mee en kom in beweging
    Naast wandelen tellen allerlei vormen van bewegen mee om de 10.000 stappen per dag te halen, denk aan fietsen, zwemmen, hardlopen, tennis, of gewoon boodschappen doen. Elke deelnemer krijgt de unieke Steptember stappenteller en via de Steptember App kunnen de stappen eenvoudig worden bijgehouden. Er zijn meer dan 40 activiteiten die omgerekend kunnen worden naar aantal stappen. Het is een hele leuke manier om fit te worden en iets voor een ander te kunnen betekenen! Het geld dat de deelnemers ophalen wordt besteed aan voorlichting, wetenschappelijk onderzoek, en producten voor mensen met cerebrale parese.

    Wat is Cerebrale parese?
    Cerebrale parese (CP) is een houding- en bewegingsstoornis die zijn oorzaak heeft in de hersenen. Het is de meest voorkomende lichamelijke beperking bij kinderen. Vroeger werd het ook wel aangeduid als spasticiteit. CP kan invloed hebben op de manier waarop mensen bewegen, communiceren, kijken, eten en leren. CP verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen met cerebrale parese mankeren ogenschijnlijk niks, terwijl anderen in een rolstoel zitten en 24 uur per dag afhankelijk zijn van anderen. Hoe dan ook is CP niet te genezen.

    Aanmelden
    Enthousiast geworden? Meld je dan nu aan, via www.steptember.nl In teams van minimaal één en maximaal vier personen kun je je inschrijven. Vorm samen met vrienden, familie of collega’s een team en doe mee. De inschrijfkosten zijn € 15 per volwassene en € 7,50 per kind.

    Steptember is een initiatief van CP Nederland, de patiëntenvereniging voor mensen met cerebrale parese.


    In de Wandel.nl webshop

    € 6,95
    Ledenprijs € 5,00
    € 4,95
    Ledenprijs € 3,95
    € 11,95
    Ledenprijs € 8,95