Snertwandeltocht Rottemeren, thema 75 jaar Vrijheid

zaterdag 04 januari 2020

Omschrijving

Kom het nieuwe jaar sportief inluiden bij de Snertwandeltocht Rottemeren. Je wandelt langs de Rottemeren met de molens. Het thema van de tocht is dit jaar 75 jaar vrijheid. Onderweg is er muziek en zijn er activiteiten. Je kunt je voor deze tocht online inschrijven. Klik hiervoor op de groene button 'Direct inschrijven' aan de rechter kant van deze pagina.

Start: Willem Alexander Roeibaan

Nely Gambonplein 1, 2761 EH
ZEVENHUIZEN ZH

Organisatie
Zevenhuizensche IJsclub
www.zevenhuizenscheijsclub.nl
m.veerman@veermanadviseurs.nl
06-51070875

Afstanden & starttijden

 • 26km 8:30-10:00 uur
 • 21km 8:30-10:00 uur
 • 17km 9:00-11:00 uur
 • 12km 9:00-12:00 uur
 • 7km 9:00-13:00 uur

Bereikbaarheid

 • Bus Het startbureau is bereikbaar per bus

Voorzieningen

 • Bepijld De route is bepijld
 • Verhard Deze wandeltocht gaat grotendeels door verhard gebied
 • Rolstoel Deze wandeltocht is rolstoel geschikt
 • Rust Er zijn rustplaatsen met zitgelegenheid
 • Honden Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd
 • EHBO Er is EHBO aanwezig
 • Routebeschr Er is een routebeschrijving beschikbaar
 • AED Er is een AED aanwezig
 • Korting Leden van KWBN ontvangen korting op het inschrijfgeld

Beloningen

 • Herinnering Je ontvangt na afloop een herinnering

Extra informatie

Zevenhuizen is omringd door het prachtige natuurgebied Rottemeren en ligt ook midden in het polderlandschap. Tijdens de Snertwandeltocht Rottemeren loop je door dit prachtige gebied.
Onderweg kom je langs het natuurreservaat Koornmolengat, als je wilt kun je hier een rondwandeling maken onder leiding van een gids die alles kan vertellen over dit natuurgebied. Er leeft ook een grote kolonie aalscholvers.
Zeker ook de moeite waard tijdens deze wandeltocht is de Molenviergang. Dit is de oudste en nog steeds in werking zijnde molenviergang van Nederland. Een uniek monument midden in het polderlandschap van Zevenhuizen. Je kunt deze van zeer dichtbij bewonderen. De aanwezige molenaar kan je veel vertellen over de werking van de molenviergang.

Verder loop je in de Eendragtspolder met hierin de Willem Alexander-roeibaan. Het gebied rondom de roeibaan is ontstaan als waterberging bij extreme regenval en kan vier miljoen liter water bergen. De roeibaan voldoet aan de allerhoogste eisen voor alle nationale en internationale roeiwedstrijden.

Omdat de organisatie dit jaar het thema 75 jaar Vrijheid onder de aandacht brengt, zullen er diverse activiteiten plaatsvinden. Er zijn onderweg, verzorgd door legertrucks 't Gilde, militaire voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog, veldkeukens waaruit bijvoorbeeld erwtensoep zal worden verkocht, legertenten en op sommige plaatsen rijden er ook motoren uit WO II.

Er worden diverse tentoonstellingen verzorgd, onder meer door de John E. Mc. Cormick Foundation bij het monument aan de Rotte. Langs de korte route is een educatieve tentoonstelling en bij de molen van Ottevanger een tentoonstelling over de rol van de molens gedurende WO II. Ook het museum Oud Zevenhuizen- Moerkapelle is geopend in de middag. Muziek uit die tijd wordt verzorgd door The Band of Liberation en de Paridise Bigband. Tijdens het evenement zijn is er ook diverse andere artiesten aanwezig op diverse locaties: bijvoorbeeld de Koffieband, Lozz, Shantykoor het Kraaienest en Shantykoor Ijgenweiss en Zima. Je kunt na afloop van de tocht een Zweeds wittebrood kopen. Dit kun je vooraf bestellen op de website van de organisatie van de Snertwandeltocht Rottemeren.

Voor kinderen zijn er langs de route van de kortste afstand allerlei activiteiten georganiseerd, waarvan de meeste in het kader van 75 jaar Vrijheid, bijvoorbeeld versier je cupcake in de nederlandse kleuren, verf een vrijheidslichtje, laat je schminken en nog veel meer. Er zijn wandelboekjes en de kinderen ontvangen na afloop een wandeldiploma (zolang de voorraad strekt)


In de Wandel.nl webshop

€ 6,95
Ledenprijs € 5,00
€ 4,95
Ledenprijs € 3,95
€ 11,95
Ledenprijs € 8,95