32e Heuvelland4daagse

donderdag 08 augustus t/m zondag 11 augustus 2019

Omschrijving

Een vierdaagse wandeltocht door het heuvelachtige Limburgse Landschap rond Valkenburg aan de Geul, die u veelal over veldwegen en bospaden voert. Genieten van de natuur, schitterende vergezichten en schilderachtige dorpjes.

Het startbureau sluit om 18.00

Start: café-zaal 't Vöske

Grote Straat 8, 6325 EC
BERG EN TERBLIJT

www.heuvelland4daagse.nl
info@heuvelland4daagse.nl
043-6040885

Afstanden & starttijden

 • 42km 7:00-9:00 uur
 • 28km 7:00-11:00 uur
 • 21km 7:00-12:00 uur
 • 14km 7:00-12:00 uur
 • 7km 9:00-12:00 uur

Bereikbaarheid

 • Bus Het startbureau is bereikbaar per bus

Voorzieningen

 • AED Er is een AED aanwezig
 • Bepijld De route is bepijld
 • EHBO Er is EHBO aanwezig
 • Korting Leden van KWBN ontvangen korting op het inschrijfgeld
 • Onverhard Deze wandeltocht gaat grotendeels door onverhard gebied
 • Rust Er zijn rustplaatsen met zitgelegenheid

Beloningen

  Opmerkingen

  Vijf sterrenlandschap
  Tijdens de Heuvelland 4daagse verken je vanuit de startlocatie in Berg en Terblijt de prachtige natuur van Zuid-Limburg. Je kunt kiezen uit routes van 7, 14, 21, 28 en 42 kilometer en die zijn elke dag anders. Ze voeren je over glooiende heuvels en door prachtige rivierdalen, waarbij bossen, heidevelden, akkers, weilanden en boomgaarden elkaar afwisselen. Soms moet je even stevig klimmen, maar dat is altijd de moeite waard, want het uitzicht is vervolgens adembenemend.

  Pittoreske dorpen, vakwerk en wegkruizen
  Behalve natuurschoon heeft het Limburgse Heuvelland ook een rijke cultuurgeschiedenis. Verschillende plaatsen hebben een beschermd dorps- of stadgezicht en veel kerken, kastelen, boerderijen en watermolens zijn rijksmonument. Typisch Zuid-Limburgs zijn de carréboerderijen en vakwerkhuizen, evenals de wegkruizen en wegkapelletjes die je onderweg tegen komt. Nog zoiets bijzonders: mergelgroeven en vuursteenmijnen.

  Gezellige, feestelijke sfeer
  Uiteraard ligt het accent op wandelen, maar de organisatie van de Heuvelland 4daagse doet er ook alles aan om de sfeer onder de deelnemers te verhogen. Bij de start- en finishlocatie bevindt zich een feestpaviljoen, waar je na elke wandeling onder het genot van een drankje gezellig kunt bijkomen en napraten. Zowel op de openingsavond als aan het eind van elke wandeldag is er muziek van een diskjockey of live artiest. Op de slotdag worden alle wandelaars feestelijk ingehaald en krijg je een roos voor de door jou geleverde prestatie.

  Perskindol bij de Heuvelland 4daagse
  Krijg je tijdens de Heuvelland 4daagse last van stramme benen? Dan hebben we goed nieuws, want dit jaar is Perskindol bij de 4daagse aanwezig. Bij de start en finish van de etappes kun je de spierverzorgende spray op je benen laten aanbrengen en zijn er masseurs aanwezig. Ook langs de route kun je jouw benen laten verzorgen. Je herkent de Perskindol-stand aan de gele vlaggen. Lees hier meer over Perskindol.

  Heuvelland 4daagse in beeld
  Benieuwd naar dit prachtige wandelevenement? In 2013 maakte TV Limburg op de slotdag een mooi videoverslag. Met beelden van de laatste (soms nog behoorlijk pittige) loodjes, een compilatie van de voorgaande wandeldagen en uiteraard de finish.


  In de Wandel.nl webshop