Drentse natuur en cultuurhistorische TT Wandeltocht

Evenement afgelast

Dit evenement is helaas afgelast. Kunnen we je interesseren in een ander wandelevenement?

zaterdag 22 augustus 2020

Omschrijving

Start: Hoofdstraat Hooghalen (Schreur)

Hoofdstraat 12, 9414 AC
HOOGHALEN

Organisatie
Stichting TT Beleving
www.tt-tocht.nl
frank@tt-tocht.nl

Afstanden & starttijden

  • 11km 12:30-13:00 uur

Bereikbaarheid

  • Bus Het startbureau is bereikbaar per bus
  • Trein Het startbureau is bereikbaar per trein

Voorzieningen

  • Bepijld De route is bepijld
  • Routebeschr Er is een routebeschrijving beschikbaar
  • EHBO Er is EHBO aanwezig
  • Korting Leden van KWBN ontvangen korting op het inschrijfgeld

Beloningen

  • Herinnering Je ontvangt na afloop een herinnering

Extra informatie

Drentse TT historie
Je kunt starten in een van de historische TT dorpen voor de afstanden 35 – 23 of 11 km. Je vertrekt vanuit Assen naar de start in Borger (35km), Grolloo (23km) of Hooghalen (11km) waar de Drentse natuur de route uitstippelt tussen historische TT dorpen met culturele activiteiten. Je finisht in het heden van de TT geschiedenis in de hoofdstad van Drenthe, Assen. Drenthe is wereldwijd bekend van de TT motorraces. We gaan terug naar 1925 waar op de openbare zandwegen van destijds de Vaderlandse geschiedenis van dit motortafereel is ontstaan. Bijna 100 jaar later wandelen we terug in de tijd dwars door de TT historie van de historische Circuits van Drenthe.

Drentse Natuurroute
De TT wandelroute wordt gevormd door de ‘typische TT dorpjes van destijds’ te verbinden met de mooiste Drentse natuurgebieden van nu. In samenwerking met Staatsbosbeheer wandelen we onder andere door het Hondsrug gebied dat onderdeel is van het Unesco Geopark de Hondsrug. Zo wandelen we letterlijk over een stukje 'oer-oude-natuur' van Drenthe. En vanuit Grolloo naar Hooghalen wandelen we dwars door het natuurgebied 'Het Hart van Drenthe' waar vele bezienswaardigheden zijn.

Cultureel programma
De TT dorpen zijn typisch Drentse toeristische dorpjes. Soms meer bekend van bijvoorbeeld het Hunebedcentrum en Cultuurpodium VanSlag in Borger, Cafe Hegeman in Schoonloo en natuurlijk Bluescity Grolloo of het Drents Archief en Drents Museum in Assen. Uitzondering hierop is Hooghalen het ‘TT dorp’ dat van 1926-1954 jaarlijks de TT races door het dorp voorbij zag komen en daar nog steeds het meest bekend van is.

Met lokale verenigingen worden er in de zogenaamde TT dorpen culturele activiteiten georganiseerd.

Drenthe heeft ook een fantastische Drentse kunstbeweging het Toyisme. De beeldende kunst van de Toyisten kun je ontdekken in de TT dorpen waar elke een kunstwerk een verhaal uit de TT geschiedenis verbeeld en verteld. Je kunt het Toyisme typeren als kleurrijk, met een doordacht manifest die daarmee ‘verhalen’ op unieke wijze in beeldende kunst vertalen.

Updates en uitgebreidere informatie van de TochT worden via nieuwsbrief gecommuniceerd of via mail verstrekt. Zo kunnen we per nieuwsbrief de informatie up to date houden en gericht vragen beantwoorden.


In de Wandel.nl webshop

€ 6,95
Ledenprijs € 5,00
€ 4,95
Ledenprijs € 3,95
€ 11,95
Ledenprijs € 8,95