Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Evenement

Doe mee met de 19e editie van de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht

Het is weer mogelijk om je in te schrijven voor het gezelligste ééndaagse wandelevenement van Nederland: de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht. Dit jaar op zaterdag 16 september.

Datum
zaterdag, 16 september 2023
Locatie
Dam Amsterdam
Organisatie
Vereniging Le Champion
Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht

De routes van 10, 20, 27 en 42 kilometer nemen je mee langs de mooiste plekken tussen Amsterdam en Zaandam. Onderweg ga je genieten van versierde straten, uitgebreide verzorgingsposten en veel gezelligheid.

Let op: scroll naar beneden voor meer informatie

Schrijf je in

Afstanden
10,0km 09:30-11:00 uur
20,0km 08:00-11:00 uur
27,0km 07:30-10:30 uur
42,0km 07:00-08:00 uur
Bereikbaarheid
Bus
Tram/metro
Trein
Voorzieningen
Bepijld
EHBO
Rust
Verhard
Beloningen
Medaille
Stempel

Voor welke route ga jij?

De drie langste afstanden starten vanaf de Dam in Amsterdam en gaan door hartje Amsterdam naar Zaandam. Na een route door het centrum van de hoofdstad wordt het IJ overgestoken, per pont (20 km) of via de Schellingwouderburg (27 en 42 km). Vanaf het Noorderpark in Amsterdam-Noord komen de drie afstanden weer samen en volgen zij grotendeels het Dam tot Damloop-parcours richting Zaandam. Onderweg worden gezellige verzorgingsposten met livemuziek aangedaan zoals het Barkpad en het Molenwijkpark. De voetjes kunnen hier zeker van de vloer!

Routekaart Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht

De 10 km start vanuit het Dam tot Dam Park in Zaandam en komt onder andere door het Darwinpark. Alle wandelaars finishen in het Dam tot Dam Park in Zaandam. Na de finish ontvangen de deelnemers hun welverdiende medaille, ook is er gezorgd voor een feestelijk onthaal met een vol podiumprogramma en horeca waar je jezelf kunt trakteren op heerlijke versnaperingen. Traditioneel blijven wandelaars hier lang hangen.

Podium Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht

#DeGezelligste

De Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht is misschien wel het gezelligste ééndaagse wandelevenement van Nederland. Denk aan versierde straten, uitgebreide verzorgingsposten en op vele locaties onderweg klinkt er gezellige muziek. De wandeltocht is niet alleen voor de deelnemers een feestje, maar ook voor de bewoners langs de routes, van zowel Amsterdam als Zaandam, zij maken dit feestje mede mogelijk. Het wandelevenement wordt niet voor niets de gezelligste genoemd en is een waar wandelfeest voor iedere deelnemer.

Goede doel: Pink Ribbon

Wandel je mee voor vrouwen met borstkanker? Pink Ribbon is naast partner natuurlijk ook het officiële goede doel van de wandeltocht. Jaarlijks krijgen meer dan 18.000 mensen de diagnose borstkanker. Als je je via het Pink Ribbon-platform inschrijft voor de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht krijg je jouw eigen sponsorpagina. Hiermee kun je heel gemakkelijk jouw wandeling laten sponsoren en geld ophalen voor vrouwen met borstkanker. Draag bij aan een beter leven van de borstkankerpatiënt van nu en in de toekomst. In 2022 werd een recordbedrag opgehaald van € 474.656,-.

Meer informatie
Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht
Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht

Enthousiast geworden?

Inschrijven voor de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht kan t/m 4 september of totdat het deelnemerslimiet is bereikt. Nieuw dit jaar is de Business Walk, waar je volledig verzorgd met collega’s samen kunt deelnemen. Wandel je mee? 

Leuk, ik schrijf me in!

Dam tot Dam Weekend

Het Dam tot Dam Weekend is het grootste, sportieve weekend van Nederland. Sportorganisatie Le Champion organiseert in hetzelfde weekend namelijk ook de hardloopevenementen Damloop by night en de Dam tot Damloop met in totaal 65.000 deelnemers, en het fietsevenement de Dam tot Dam FietsClassic met 6.000 deelnemers. Inschrijven voor deze evenementen is mogelijk op www.damloop.nl en www.damtotdamfietsclassic.nl.

Corporate Stel Op Hei Groot In Beeld

Wil jij minimaal €1 korting op jouw volgende KWbN-wandeltocht? Word nu lid!

Ja, ik wil korting