Drentse TT Wandeltocht: 24 km-route, start: Schoonloo

Evenement gewijzigd

LET OP: Via de groene button Direct Inschrijven schrijf je je online in voor de 24 km-route met start in Schoonloo.

zaterdag 05 juni 2021

Omschrijving

LET OP: Via de groene button Direct Inschrijven schrijf je je online in voor de 24 km-route met start in Schoonloo.

De TT-Wandeltocht is gebaseerd op de historische Circuits van Drenthe sinds 1925. De typische Drentse dorpjes die hieraan waren gelegen noemen we de TT dorpen. De TT dorpen zijn uitgangspunt voor de route waarbij er naar voorkeur van afstand een startlocatie gekozen kan worden. De route valt op een bepaald punt samen en finishen allemaal in het centrum van de hoofdstad van Drenthe in Assen.

Start: café-restaurant Hegeman

Hoofdstraat 16, 9443 PA
SCHOONLOO

Organisatie
Stichting TT Beleving (TT-Wandeltocht)
www.tt-tocht.nl
informatie@tt-tocht.nl
085-2017772

Afstanden & starttijden

 • 24km 9:30-10:00 uur

Bereikbaarheid

 • Bus Het startbureau is bereikbaar per bus

Voorzieningen

 • Bepijld De route is bepijld
 • Voorinschr Voor inschrijven verplicht
 • Routebeschr Er is een routebeschrijving beschikbaar
 • EHBO Er is EHBO aanwezig
 • Korting Leden van KWBN ontvangen korting op het inschrijfgeld

Beloningen

  Extra informatie

  Er zijn in de TT dorpen en aangelegen natuurgebieden culturele activiteiten diverse bezienswaardigheden. Variërend van gratis museumbezoek, muzikale optredens, straattheater, poëzie en meer. Tussen de TT dorpen zijn Drenthe’s mooiste natuurgebieden in de route opgenomen waar ook bezienswaardigheden en soms culturele activiteiten zijn. Zo wandelen we door de natuurgebieden ‘het Hart van Drenthe’ en door het ‘Hondsrug’ gebied van Staatsbosbeheer. De Hondsrug is een zandrug met lange historie die loopt van Groningen tot zuid Drenthe en behoort tot het Unesco Wereld Erfgoed. In samenwerking met Staatsbosbeheer bieden we zo mogelijk onderweg informatie aan. Uiteraard ontdek je Drentse heidevelden, wandel je langs vennen en door prachtige natuur en idyllische plekjes. En je kunt zomaar oog in oog staan met een Drents schaap op de heide.

  De route loopt ook langs (niet door) het Herinneringscentrum Westerbork met af en toe een doorkijk naar historische bezienswaardigheden uit de WOII. Astrologisch komen we langs een belevingspad (Melkweg) met de schotels van de RadioSterrenwacht waar historie en wetenschap samenkomen. Vanuit de historische Circuits van Drenthe komen we via Hooghalen het TT dorp waar van 1926-1954 de TT door de straten werd verreden naar het heden. Via het TT Circuit waar de MotoGP en TT Assen nog jaarlijks wordt verreden wandelen we via het Asserbos naar het centrum van Assen.


  In de Wandel.nl webshop

  € 6,95
  Ledenprijs € 5,00
  € 6,99
  Ledenprijs € 5,20
  € 12,50
  Ledenprijs € 9,50