800 jaar Dordrecht

zaterdag 25 september 2021

Omschrijving

Dordrecht 800 jaar! Een prachtige levendige stad met een rijke historie die op veel plekken nog goed bewaard en zichtbaar is.
Speciaal voor de viering van 800 jaar stad wordt op 25 september vanuit wijk de Staart-Oost een wandeltocht uitgezet voor bewoners van Dordrecht en daarbuiten. Voor wandelaars die cultuur én sportief bezig zijn willen combineren, of gewoon lekker willen wandelen in een mooie omgeving.

De tocht voert langs de oudste resten van één voormalig bouwwerk, de ruïne van Huis te Merwede. Daarnaast volgt een deel van de route de lijn van de stadsgrenzen van Dordrecht in vroegere tijden. Er wordt hierbij gewandeld langs mooie en historische panden waaronder in ieder geval de imposante Grote Kerk.

De start van de wandeltocht is bij zorgcentrum de Merwelanden. Voor de 5 km route kan er ook gestart worden vanaf het Energieplein.
De routes zijn uitgebreid beschreven en onderweg ook met pijlen te volgen. Er kan worden gekozen uit de afstanden: 5, 10, 15 en 25 kilometer.

De afstanden 15 en 25 km komen zowel bij de ruïne van Huis ter Merwede als langs de lijn van de oude stadsgrenzen van Dordrecht.
Voor de route van 5 km zijn er 2 mogelijkheden:
Mogelijkheid 1: de route start vanuit zorgcentrum de Merwelanden en komt langs de ruïne van Huis ter Merwede en verder langs rivier het Wantij.

Mogelijkheid 2: de route start vanaf het Energieplein aan de rand van het centrum van Dordrecht en loopt langs de oude stadsgrenzen van Dordrecht.

Voor de route van 10 km zijn er ook 2 mogelijkheden:
Mogelijkheid 1: de route start bij zorgcentrum de Merwelanden en komt langs de ruïne van Huis ter Merwede en verder door een gedeelte groen van Dordrecht en langs rivier het Wantij.

Mogelijkheid 2: de route wordt gestart bij zorgcentrum de Merwelanden waar vanuit mogelijkheid 1 van de 5 km route wordt gelopen. Teruggekomen bij zorgcentrum de Merwelanden kan men met het OV, de eigen auto of de fiets naar het Energieplein om vervolgens mogelijkheid 2 van de 5 km route te lopen.

Volop keuze dus om al wandelend de historie van Dordrecht te ontdekken.
Daarnaast zal op de start en rustplaatsen gezorgd worden voor een vrolijke muzikale omlijsting.
800 jaar stad is tenslotte ook een feestje!

Alle wandelaars ontvangen een bon voor respectievelijk een kop koffie; een stuk fruit; en een unieke eenmalig gemaakte medaille.
Er is voor de start bij de Merwelanden een ruime parkeerplaats op loopafstand, u wordt door middel van borden hiernaar verwezen, kiest u voor de start van de 5 km bij het energiehuis dan is daar een ruime, betaalbare parkeergarage ( parkeergarage Energiehuis, Lijnbaan 198, 3311 SM Dordrecht)

Start: zorgcentrum Merwelanden

Haringvlietstraat 515, 3313 EM
DORDRECHT

Organisatie
Stichting Wandelsport Dordrecht e.o.
www.stichting-wandelsport-dordrecht.nl
a.warnars@kwbn.nl
078-6212849

Afstanden & starttijden

 • 5km 9:00-12:00 uur
 • 10km 9:00-12:00 uur
 • 15km 8:30-11:00 uur
 • 25km 8:00-10:00 uur

Bereikbaarheid

  Voorzieningen

  • Voorinschr Voor inschrijven verplicht

  Beloningen


   In de Wandel.nl webshop

   € 6,95
   Ledenprijs € 5,00
   € 6,99
   Ledenprijs € 5,20
   € 12,50
   Ledenprijs € 9,50