Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Evenement

Polentocht

Datum
zaterdag, 14 september 2024
Locatie
Zalencentrum Oldenburg
Organisatie
Gymnastiekvereniging "Luctor et Emergo"
POLENTOCHT 14 SEPTEMBER 2024
“Wij bewegen om even stil te staan bij hen, die vochten voor ons voortbestaan.”

Onder dit motto organiseert de werkgroep Polentocht van gymnastiekvereniging Luctor et Emergo uit Driel op 14 september 2024 voor de 16e keer op rij de Polenwandeltocht. De Polentocht in Driel maakt, samen met de Airbornewandeltocht in Oosterbeek, de Pegasuswandeltocht in Ede, de (digitale) Exoduswandeltocht in Huissen, deel uit van de airborne region herdenkingswandeltochten.

LET OP: Informatietekst gaat hieronder verder.
Inschrijven

Afstanden
10,0km 08:30-12:00 uur
15,0km 07:30-12:00 uur
25,0km 07:30-10:00 uur
Bereikbaarheid
Bus
Voorzieningen
Bepijld
EHBO
Honden, mits aangelijnd
Korting
Onverhard
Rolstoel
Routebeschr
Rust
Verhard
Voorinschr
Beloningen
Medaille
Stempel

Extra informatie

De wandeltocht, die kleinschalig is, voert de wandelaars over verharde en onverharde wegen aan de zuid- en noordkant van de Rijn. De afstanden waaruit gekozen kan worden zijn de 6, 10, 15 en 25 kilometer. Met uitzondering van de 6 kilometer hebben alle wandelaars in hun route een of meerdere overtochten met het Drielse Veer. Een extra uitdaging omdat de pontons van het Drielse veer diep liggen i.v.m. de lage waterstand!
De wandeltocht voert langs diverse monumenten voor de geallieerde strijders tijdens de slag om Arnhem, maar is vooral gericht op de rol van de Poolse troepen tijdens die gevechten. Vooral de route van de 6 kilometer heeft een hoog herdenkingsgehalte. Voor deze afstand mogen we gebruik maken van een door de Stichting Driel Polen uitgezette route. De wandelaars van die afstand kunnen een uitgebreide folder meenemen waarin alle hoogtepunten uitgelegd worden.

Corporate Stel Op Hei Groot In Beeld

Wil jij minimaal €1 korting op jouw volgende KWbN-wandeltocht? Word nu lid!

Ja, ik wil korting