Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Leuke groepswandelingen: tips

In heel Nederland zijn het hele jaar door diverse groepswandelingen en excursies. Je ontmoet andere mensen en krijgt bij sommige wandelingen interessante informatie van een gids. We tippen je 8 leuke groepswandelingen.

Gezelligheid

Gezelligheid, ontmoeten, nieuwe mensen leren kennen, educatie, ontdekken van nieuwe plekken. Zo maar een paar redenen waarom het leuk is om deel te nemen aan groepswandelingen. In dit artikel geven we je een overzicht van bijzondere, mooie en avontuurlijke wandelingen, waarbij je andere wandelliefhebbers ontmoet.

Voor de wandelingen uit dit overzicht is vooraf aanmelden noodzakelijk. Kijk bovendien voor vertrek altijd nog even op de site van de organisatie om te controleren of een wandeling daadwerkelijk doorgaat (o.a. vanwege mogelijke coronamaatregelen).

Avontuurlijk Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is het hele jaar door mooi, zeker ook in het najaar. Via Natuurmonumenten kun je deelnemen aan verschillende wandelingen op dit Waddeneiland. De avonturier zoekt het wad op, stapt in de schoenen van de jutter of ontdekt de prachtige sterrenhemel boven Schiermonnikoog. Je hebt hier weinig last van 'lichtvervuiling'. Het is hier zelfs mogelijk om bij de ideale omstandigheden in de winter het noorderlicht te zien.

Meer informatie

Vollemaanwandelingen Boomkroonpad

In het najaar kun je op een aantal data bij volle maan met een gids van Staatsbosbeheer over de Hondsrug wandelen. Het is een bijzondere ervaring om door de maanverlichte bossen en over de heide te wandelen. De omgeving ziet er dan heel anders uit en bovendien hoor je in de stilte allerlei geluiden van de natuur. De wandelingen starten vanaf Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen (Drenthe).

Meer informatie
Volle maan

GEHEIM van Schaaks Heide

Ontdek de geheimen die de Schadijkse bossen herbergen. Wie was Derk van Essen, hoe zijn de stuifduinen ontstaan en wat hebben schapen hiermee te maken en welk geheim uit deze bossen wordt al eeuwenlang in volksverhalen overgeleverd? Onder leiding van landschapsgids Wiel Steegs ontdek je al deze geheimen tijdens een wandeling van 3,3 kilometer die ongeveer 1,5 uur duurt. Locatie: Parkeerplaats Gusseweg, Meterik.

Meer informatie

Op wandeldate

Speciaal voor singles organiseert Wandeldate groepswandelingen (voor wie een 1-op-1-date net iets te spannend vindt). Ontdek op deze manier een nieuw wandelgebied en ontmoet misschien wel de liefde van je leven. Locatie: diverse locaties in Nederland.

Meer informatie
Afbeelding 2 | Leuke Groepswandelingen Tips (1)

Wandelbootcamp in de Schoorlse duinen

Wil je behalve van de omgeving genieten en sociale contacten opdoen ook flink aan je conditie werken? Dan is een wandelbootcamp een goed idee. Bijvoorbeeld de Wandelbootcamps van de Sportwandelschool in de omgeving van Schoorl. Je wandelt onder begeleiding van een trainer in een groep door de Schoorlse duinen en doet onderweg oefeningen voor verschillende spiergroepen, van je armen en benen tot je rug.

Meer informatie

Weekendhike

Ga jij er graag op uit en ontmoet je graag nieuwe mensen? Voor wandelaars van 20 tot 45 jaar is er Weekendhike: wandeltochten georganiseerd door en voor de deelnemers van dit platform. Ieder weekend is er wel keuze uit meerdere (meerdaagse) wandeltochten in Nederland. Je hoeft je geen zorgen te maken over de route: er gaat altijd een kaartlezer mee. Zo kun jij je volop bezig houden met het leren kennen van de andere deelnemers en genieten van de omgeving. Locatie: diverse locaties in Nederland.

Meer informatie
Euregio

Wandelen in de Euregio

De Euregio is de grensstreek van Zuid-Limburg, Duitsland en België. Ontdek dit mooie en afwisselende wandelgebied onder leiding van een wandelgids. Zo hoef je zelf niet op de paaltjes of kaart te letten, maar kun je je mee laten voeren met de verhalen van de andere deelnemers, terwijl je over de glooiende heuvels loopt. Iedere zondag staat er een wandeling van rond de 15 kilometer op het programma. Voor deelname betaal je als niet-lid van de vereniging de WandelgroepEuregio een kleine bijdrage. De groep bestaat uit maximaal 15 tot 20 deelnemers. Locatie: diverse locaties in Zuid-Limburg.

Meer informatie

Schemerwandelen Westerschouwen met de hond

Wandelen in een groep én met de hond? Dat kan in het grootste bos van Zeeland. Tijdens een wandelexcursie met een boswachter van Staatsbosbeheer op Westerschouwen geniet je tijdens de schemering van de rust en zilte lucht. Wees getuige van hoe herten en reeën op zoek gaan naar hun maaltijd en zie de vleermuizen tussen de boomtoppen door vliegen.
Locatie: Excursieschuur Westerschouwen, Kraaijensteinweg 140, Westenschouwen.

Meer informatie
Herdershond

Oliebollentocht Afferden (Limburg)

Zin om het jaar 2021 met een groepswandeling af te sluiten? Op donderdag 30 december 2021 kun je deelnemen aan de Oliebollentocht in het Limburgse Afferden. Er is een gezamenlijke start, waarna je een tocht van 20 kilometer loopt door de Maasduinen. Onderweg is er een pauze met erwtensoep en na afloop zijn er uiteraard oliebollen. Gezelligheid gegarendeerd!

Meer informatie