Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Zonsopgang op de Simetsberg

Vroege vogels kunnen een van de mooiste zonsopgangen in de Karwendel-Alpenwereld bewonderen, inclusief 360°-panorama-uitzicht.

Simetsberg

Maar waar te beginnen? Start bij de parkeerplaats, gelegen bij de noordelijke uitgang van Wallgau. Hier begint een gevarieerde bergtocht naar de top van de Simetsberg. Op 1.863 meter hoogte wacht een adembenemend uitzicht.

De eerste zonnestralen

Het pad loopt eerst licht bergopwaarts door het bos met uitzicht op Sachensee. De weg kronkelt vervolgens gestaag omhoog en na korte tijd moet je links afslaan, richting de Simetsberg-Diensthütte. Met een beetje geluk komen de eerste zonnestralen dan door de bomen! Kun je je al voorstellen welke droomzonsopgang je te wachten staat?

Kronkelende paadjes

Na een korte pauze loop je verder over kronkelende paadjes. Je komt al snel bij een prachtig uitzichtspunt, waar je de Walchensee voor het eerst kunt bewonderen. Afhankelijk van het seizoen gaat het pad vervolgens verder langs koeien en paarden tot aan de top.

Simetsberg
Foto: Alpenwelt Karwendel / Paul Wolf
Simetsberg
Foto: Alpenwelt Karwendel / Philipp Güland

Panorama-uitzicht

Missie volbracht en vroeg genoeg voor de zonsopgang met 360°-panorama-uitzicht? In het zuiden bewonder je het Soiern- en Karwendelgebergte en in het oosten rijkt je blik tot Heimgarten en Herzogstand.

Diep in het dal slingert de groene Isar zich een weg vanuit het Mittenwald, door Krün naar Wallgau en dan verder naar Vorderriß. Het is een van de laatste wildwaterrivieren van Duitsland.

Van zo'n vroege start krijgt men trek... de afdaling naar het dal kan beginnen.

Meer informatie over Alpenwelt Karwendel