Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Winterpret in Duitsland

Met sneeuw bedekte bergen en bossen, bevroren meren en knusse vakwerkstadjes: welkom in winterwonderland Duitsland! Trek er deze winter op uit bij onze oosterburen en geniet van winterwandelingen met weidse uitzichten en verse knisperende sneeuw onder je voeten.

Sneeuw Duitsland

Met sneeuw bedekte bergen en bossen, bevroren meren en knusse vakwerkstadjes: welkom in winterwonderland Duitsland! In de gure wintermaanden kleurt dit land langzaam wit, en dat levert sprookjesachtige taferelen op. De ideale tijd dus om eropuit te trekken en bij onze oosterburen te genieten van winterwandelingen met weidse uitzichten en verse knisperende sneeuw onder je voeten. 

Maar liefst 21 wintersportgebieden in Duitsland bieden perfect geprepareerde pistes en tal van recreatieve mogelijkheden voor je wintersportvakantie. En dat allemaal om de hoek, want binnen gemiddeld 6 uur sta je al met je voeten in de sneeuw!

Sneeuw Duitsland
© Pfronten Tourismus

Snel sneeuwplezier

Dicht bij huis lonkt de Wintersport-Arena Sauerland met sneeuwvermaak voor het hele gezin. De regio, die loopt van het Sauerland tot aan de regio Siegerland-Wittgenstein, ligt op slechts 3 uur rijden en biedt het grootste sneeuwplezier ten noorden van de Alpen. Het is daarmee de perfecte bestemming voor de krokusvakantie of een lang weekend vol winterpret.

Winterwandelen in Pfronten

Op zoek naar een veelzijdige winterwandelvakantie? Dan zit je goed in Pfronten. Naast heerlijk winterwandelen over goed bewegwijzerde winterwandelpaden kun je hier rodelen op een van de langste natuurrodelbanen in het Duitse Alpengebied, schaatsen, een arrensleetocht maken en langlaufen op de loipes. Overnachten doe je in een zelfgebouwde iglo.

Meer inspiratie? 

Klik voor meer wandeltips in winterwonderland Duitsland op onderstaande button.

Meer informatie