Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Wandelbeleving in Oostenrijk

Met het veelzijdige landschap en perfecte padennetwerk is Oostenrijk een geliefde bestemming voor wandelaars. Wandel.nl in samenwerking met het Oostenrijks Toeristenburo (foto: Peter Podpera)

Man en vrouw genieten van het uitzicht met een verrekijker - Foto: Peter Podpera
Foto: Peter Podpera

De diverse regio bieden voor elk type wandelaar wat wils: van culinaire wandelingen, kunstroutes tot meerdaagse huttentrektochten. In magazine Wandel.nl editie 1-2018 lichten we de diverse regio’s en de highlights uit. Voor meer informatie en wandeltips in Oostenrijk kijk je op www.austria.info/wandeltips.

Wil je meer weten over wandelen in een bepaalde regio? Kijk dan op een van onderstaande websites bij de regio van jouw keuze.

Karinthië

Karinthië is een uniek stukje Oostenrijk. Aan de zuidkant van de Alpen vind je hier zon, heldere meren, indrukwekkende bergen, zuidelijke gastvrijheid én de regionale Alpe-Adria-keuken. Zoek hier letterlijk de grenzen op, die van buurlanden Italië en Slovenië.

Gezin speelt met hooi in de bergen - Foto: Edward-Groger
Foto: Edward-Groger
Foto: Nationalpark Hohe Tauern - Martin Ligger
Foto: Nationalpark Hohe Tauern - Martin Ligger

Oost-Tirol

Niet bang voor hoge bergen en diepe afdalingen? Dan zit je helemaal goed in Oost-Tirol. Met mooie valleien, krachtige watervallen en de hoogste berg van Oostenrijk beleef je hier een onvergetelijk wandelavontuur.

Alpbachtal

Het Albachtal is het perfecte decor voor outdoorliefhebbers. Met maar liefst negenhonderd kilometer aan bewegwijzerde wandelroutes, het ruige Rofangebergte en de glooiende groene bergen van de Kitzbüheler Alpen kunnen avonturiers hier hun hart ophalen.

Foto: Alpbachtal Seenland Tourismus
Foto: Alpbachtal Seenland Tourismus