Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Wadlopen bij de Waddenzee in Duitsland

Wandel over het uitgestrekte wad van de Nedersaksische Waddenzee en geniet van het weidse uitzicht. Wadlopen aan de Duitse Noordzeekust betekent lekker uitwaaien!

Wadlopen bij UNESCO-Werelderfgoed de Waddenzee, foto: Dietmar Scherf
Wadlopen bij UNESCO-Werelderfgoed de Waddenzee, foto: Dietmar Scherf

UNESCO-Werelderfgoed

Op het wad heb je een bijzonder uitzicht op het Duitse vasteland, de Oost-Friese eilanden en de zee. Ga op onderzoek uit en spot enkele van de meer dan 10.000 dier- en plantensoorten die hier hun thuis hebben. De Waddenzee, die zich uitstrekt tot het noordelijkste puntje van Duitsland, is een uniek natuurlandschap en behoort sinds 2009 tot het UNESCO-Werelderfgoed.

Wadwandelingen

Vanwege de getijden valt de zeebodem elke 6 uur droog. Hierdoor ontstaat er een uniek wandel- en natuurgebied. Je hebt de keuze uit diverse kustwandelingen. Bij eb kun je ook wadlopen van het vasteland naar de Oost-Friese eilanden. Een aanrader is de 2,5 uur durende tocht van Nessmersiel naar het eiland Baltrum. Het wordt aanbevolen om onder leiding van een gids te gaan wadlopen.

Tip: door een overnachting in een bijzondere accommodatie wordt je reis pas echt uniek. Slaap bijvoorbeeld in een Noordzeewagen of in de zomer in een strandkorf.