Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Vorarlberg

Hoge bergen, uitgestrekte vlakten, cultuur, gastronomie en uitstekende wandelroutes. Vorarlberg in Oostenrijk heeft wandelaars heel veel te bieden.

Uitzicht op de Vorarlberg in Oostenrijk

Uitstekende wandelroutes

In Vorarlberg - gelegen tussen de wereldbekende Bodensee en de tot hoge bergen - raak je onder de indruk van de landschappelijke diversiteit en de uitstekende wandelroutes. Het landschap verandert van dal tot dal. Uitgestrekt en vlak is het gebied rond de Bodensee met het beschermde natuurgebied Rheindelta. De wat hoger gelegen routes gaan gemoedelijk bergop en bergaf, via weiden en door bossen, langs rivieren en beekjes. En de bergen, die in enkele gevallen met een kabelbaan kunnen worden bereikt, bieden Alpenweiden en prachtige uitzichten.

Foto: Dominik Berchtold / Kleinwalsertal Tourismus
Foto: Dominik Berchtold / Kleinwalsertal Tourismus

Cultuur en regionale keuken

Tal van routes vertellen over het regionale leven en de cultuur. Bijvoorbeeld over het leven van de boeren in de Alpen of over de bijzonderheden van de natuur. Zowel in het dal als in de bergen: de hartelijke gastheren en gastvrouwen in de meestal door families gerunde hotels, restaurants en berghutten, bieden uitstekende kwaliteit en regionale lekkernijen. Bij veel aanbiedingen staan wandelen en genieten centraal. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wandeling tijdens zonsopgang, een bergontbijt of een culinaire dagtocht?

Vorarlberg combineert fascinatie voor de bergen met frisse impulsen. Architectuur en cultuur hebben een modern elan.

Foto: Popp & Hackner / Vorarlberg Tourismus
Foto: Popp & Hackner / Vorarlberg Tourismus

Indrukwekkende uitzichten

Zo indrukwekkend! De rust boven op de berg, het weidse uitzicht. Aan de horizon glinstert de Bodensee. In het zuiden presenteert zich een zee van bergtoppen tot 3.000 meter hoog. En in alle Vorarlberger vakantieregio’s zijn er verbazingwekkende dingen te ontdekken.

Met paden langs het water, zoals de Lechweg, met bloeiende weiden en schilderachtige bergmeren maakt Lech Zürs am Arlberg de magie van de bergen voelbaar. In het Brandnertal waarderen vooral gezinnen de originele mogelijkheden om samen in de bossen of de bergen nieuwe dingen te proberen. Imposante bergen en de grotendeels ongerepte, beschermde natuur bepalen het beeld in het biosferenpark Großes Walsertal.

Architectuur en ambachten

Het Bregenzerwald, ook bekend om de uitstekende bergkaas, geeft inzicht in de vele facetten van de architectuur en innovatieve ambachten. In het Kleinwalsertal maakt de combinatie van zachte alpen en rotsachtige hoogten het makkelijk diep adem te halen en je ritme weer te vinden. Het Montafon belooft stille momenten en unieke bergervaringen voor actievelingen en ook voor cultuurliefhebbers.

Hoe verschillend de dalen en dorpen ook zijn, overal kunnen de bezoekers rekenen op de hoge kwaliteit bij het verblijf en bij het eten. De grote en kleine festivals presenteren gevarieerde muziek – van klassiek tot pop. Musea wijden zich aan hedendaagse kunst of belichten de bijzonderheden uit de natuur en de geschiedenis. Ook voor liefhebbers van moderne architectuur en innovatief handwerk valt er veel te ontdekken.

Mensen wandelen in de bergen tussen zonnebloemen - Foto: Christoph Schoech / Lech Zuers Tourismus
Foto: Christoph Schoech / Lech Zuers Tourismus