Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Vind de mooiste vakantiehuizen in wandelland Zwitserland

Zwitserland is een wandelland bij uitstek. De vakantiehuizen van Interhome zijn een prima uitvalsbasis voor mooie wandeltochten. Wandel.nl doet je suggesties voor mooie wandelingen in Zwitserland.

Berner Oberland
Berner Oberland

Wandel.nl in samenwerking met Interhome

In Zwitserland vind je maar liefst 65.000 kilometer aan bewegwijzerde paden, voor alle soorten wandelaars. Het aanbod varieert van makkelijke wandelingen langs meren en rivieren die voor iedereen haalbaar zijn tot zware bergtochten, alleen weggelegd voor wandelaars die over ervaring en extra uitrusting beschikken. Van de bewegwijzerde paden is 6500 kilometer bekend onder de naam ‘Wandelland Zwitserland’. Dit is onderdeel van het landelijke routenetwerk van SwitzerlandMobility, waarin wandel- en toerismeorganisaties, het openbaar vervoer, logiesbedrijven en andere toeristische dienstverleners met elkaar samenwerken.

 

Afbeelding 1 | Vind De Mooiste Vakantiehuizen In Wandelland Zwitserland

De routes van SwitzerlandMobility zijn eigenlijk een ‘best of’-selectie. In dit routenetwerk bevinden zich 6 langeafstandsroutes door Zwitserland en 51 regionale routes. De meeste daarvan zijn meerdaagse routes, waarvoor in veel gevallen arrangementen met verzorgd bagagevervoer te boeken zijn. Maar niet iedereen is een trekker. Daarom zijn sinds kort aan het routenet van Wandelland Zwitserland 32 dagwandelingen toegevoegd. Ze zijn niet te moeilijk en brengen je bovendien door prachtige landschappen.

32 wandeltoppers voor een wandelvakantie in Zwitserland

Het uitgangspunt bij het samenstellen van de 32 dagwandelingen was dat ze allemaal binnen het bereik van de gemiddelde wandelaar moesten liggen. Dat wil zeggen dat je niet supergetraind hoeft te zijn om er van te kunnen genieten. Deze 32 wandeltoppers liggen verspreid over heel Zwitserland. Hierdoor is er altijd wel één in de buurt van je vakantiebestemming. Twaalf routes hebben een speciaal thema gekregen en zijn als zodanig ook van een eigen logo voorzien, zoals de Aletsch Trail, Eiger Trail en Nationalpark Trail, Wijnroute en Kaasroute. Bij de overige twintig wandelingen volg je de gebruikelijke wandelwegwijzers. Alle wandelingen staan uitvoerig beschreven op de site van MySwitzerland en zijn gerangschikt naar regio.

We lichten hier drie mooie wandelingen voor je uit:

Wandeling in Nendaz, Wallis

In het zuidelijke Wallis valt weinig regen. Om de boeren in staat te stellen hun akkers te irrigeren, zijn er spectaculaire kanalen aangelegd. Deze kanalen worden Suonen genoemd. Eén van die kanalen is de Bisse Vieux bij Nendaz, uit het jaar 1658. Hier stroomt nog altijd water door.

Naast de Bisse Vieux ligt tegenwoordig een mooie en populaire wandelroute. De suone is allang niet meer alleen belangrijk voor de landbouw: ze is uitgegroeid tot de toeristische attractie van Nendaz. Deze makkelijke suonenwandeling van zo'n 3,5 uur loopt langs de Bisse Vieux en de Bisse du Milieu door mooie sparren- en lariksbossen en over weilanden terug naar Nendaz.

In Nendaz zijn meer dan 500 vakantiehuizen van Interhome

Bekijk het aanbod
Eigertrail Grindelwald
Eigertrail Grindelwald

Eigertrail Grindelwald, Berner Oberland

Vanaf het station Eigergletscher wandel je over steile hellingen van los gesteente en over alpenweiden naar Alpiglen. Je kunt tot 1615 meter hoogte lopen of doorwandelen tot aan Grindelwald. Deze route is goed gemarkeerd en biedt je een onvergetelijk uitzicht op de beroemde en beruchte Eiger-noordwand. Met een verrekijker kun je zien hoe bergbeklimmers de wand bedwingen. Je bent in totaal tussen de 2,5 en 3,5 uur onderweg.

In Berner Oberland heb je de keuze uit zo’n 650 woningen die je kunt huren via Interhome.

Bekijk het aanbod

Wildwaterroute, Valle Verzasca, Ticino

Deze wandeling is in ieder opzicht sprookjesachtig, met een schitterend einde in Lavertezzo. Vanuit Sonogno kronkelt de route langs de loop van de rivier. Je wandelt door lichte berken- en lariksbossen en over veenweiden. Bijzonder is dat je langs dertig sculpturen en landschapsinstallaties loopt.

In Ticino kun je kiezen uit maar liefst 333 accommodaties van Interhome.

Bekijk het aanbod
Wildwaterroute Valle Verzasca
Wildwaterroute Valle Verzasca
Logo interhome

10% korting op jouw Interhome vakantiewoning

Zie jij jezelf al wandelen en genieten van het mooie Zwitserland? Interhome is de specialist in het verhuren van vakantiewoningen en appartementen. De ruim 3600 Zwitserse vakantiehuizen van Interhome bieden een mooie uitvalsbasis voor meerdere dagen wandelen in jouw favoriete wandelgebied. Boek nu jouw Interhome vakantiewoning in Zwitserland met 10% korting via onderstaande button. Gebruik de actiecode: WANDEL10% Boek je jouw vakantiewoning in Zwitserland in 2020, dan ontvang je bovendien een gratis autobahnvignet.

Bekijk jouw vakantiewoning