Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Vijfdaagse wandelervaring op de Oostenrijkse KAT Walk

Op de Kitzbüheler Alpen Trail (KAT Walk) in Oostenrijk zie je over een afstand van 76 kilometer de mooiste uitzichten van Tirol en ruik je onderweg de Alpenrozen.

Ontspannen op de KAT Walk, foto: Kitzbüheler Alpen KAT Walk/Erwin Haiden
Ontspannen op de KAT Walk, foto: Kitzbüheler Alpen KAT Walk/Erwin Haiden

Wandel.nl in samenwerking met het Oostenrijks Toeristenburo

Even geen e-mails, to-dolijstjes en appjes, maar vijf dagen lang lekker wandelen en je hoofd leegmaken in de Kitzbüheler Alpen in Oostenrijk. Op de Kitzbüheler Alpen Trail, oftewel KAT Walk, kan het grote onthaasten beginnen. Hier lees je hoe je tijdens deze afwisselende langeafstandswandeling totaal kunt ontspannen en (weer) opladen.

Nieuwe indrukken opdoen

De KAT Walk start in Hopfgarten in het Brixental en finisht in St. Ulrich aan de Pillersee. Onderweg wandel je onder meer door Kirchberg, Kitzbühel en St. Johann in Tirol. In de verte zie je de indrukwekkende bergtoppen van de Wilder Kaiser, de Großglockner (met 3798 meter de hoogste berg van Oostenrijk), de Zillertaler Alpen en de Hohe Tauern. Terwijl je vijfduizend hoogtemeters overbrugt, komen ook op de KAT Walk klinkende namen voorbij, zoals panoramaberg de Hohe Salve en de Hahnenkamm, waar menig wedstrijdskiër de legendarische Streif-afdaling heeft geprobeerd te trotseren.

Eindstation St. Ulrich am Pillersee, foto: Rolart Images
Eindstation St. Ulrich am Pillersee, foto: Rolart Images

Loslaten en opladen

Eenmaal op pad met je dagrugzak doe je qua natuur, dieren en mensen heel wat indrukken op. Zo kun je boven op de bergtoppen even helemaal genieten van het moment en het mooie uitzicht.

Maak een tussenstop bij een van de authentieke berghutten waar lekkere gerechten uit de regionale keuken worden geserveerd. Of picknick met vers brood en bergkaas. Gun je voeten wat rust en verkoeling in de bergbeek. De sportieve prijs die alle KAT-wandelaars betalen, zijn de hoogtemeters. Maar loopt het onderweg even niet zoals je wilt? Dan helpt de kabelbaan je zo nodig een handje. Ook handig als je een stukje van de route wilt afsnijden.

Totaal-geen-zorgen-arrangement

Wie geen zin heeft om met een zware rugzak te sjouwen en op zaal te slapen in een berghut, kiest voor een van de totaal-geen-zorgen-arrangementen. Dat betekent dat alles voor je geregeld wordt, zodat jij lekker kunt wandelen en genieten.

Tussenstop op de KAT Walk, foto: Kitzbüheler Alpen KAT Walk/Erwin Haiden
Tussenstop op de KAT Walk, foto: Kitzbüheler Alpen KAT Walk/Erwin Haiden

Zo wordt je bagage vervoerd en – eenmaal bij de finish aan de Pillersee – kun je met de Kitzbüheler Alpen-Gästekarte gratis met het openbaar vervoer terugreizen naar het beginpunt van de route. Aan het einde van iedere dagetappe slaap je in een gezellig pension of exclusief viersterrenhotel. Daar wacht een douche, een koud glas drinken en heerlijke lokale lekkernijen. En ’s avonds? Dan slaap je als een roos! Meer informatie en boeken via de website op kat-walk.nl