Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Van hut naar hut wandelen in het Bregenzerwald

Vanuit een nieuw perspectief kennismaken met het Bregenzerwald in Vorarlberg (Oostenrijk): de speciale arrangementen voor bergwandelaars en gezinnen maken dat mogelijk. Laat je voor of na de wandeltocht verwennen in een van de fraaie dorpjes.

Wandelen in het Schadonagebied, foto: Johannes Fink - Bregenzerwald Tourismus
Wandelen in het Schadonagebied, foto: Johannes Fink - Bregenzerwald Tourismus

Het Bregenzerwald is in trek bij fijnproevers en iedereen die van originele architectuur en modern vakmanschap houdt. Ideaal om de regio vanuit een nieuw perspectief te leren kennen: van hut naar hut wandelen! Hoog boven in de bergen is het heerlijk rustig, het uitzicht op de bergen is fascinerend en de hutten zijn een fijne plek om te vertoeven.

Volledig verzorgde wandeltochten

Iedereen die geen zin heeft om zelf een route uit te stippelen en te organiseren, kan kiezen uit vier verschillende, volledig verzorgde driedaagse wandeltochten. Bij elke tocht overnacht je in verschillende hutten, in een gezellige slaapzaal of in een eigen kamer. De wandeltochten kunnen worden geboekt bij Bregenzerwald Tourismus.

Großer Widderstein, foto: Johannes Fink - Bregenzerwald Tourismus
Großer Widderstein, foto: Johannes Fink - Bregenzerwald Tourismus

Uitdagende paden

De alpine huttenwandeltochten brengen je op grote hoogte – de ene tocht loopt in het gebied Schadona, een uitgestrekt Alpengebied boven Au-Schoppernau en Schröcken, de andere tocht door het gebied rond de Widderstein bij Warth. Beide tochten lopen via uitdagende paden van hut naar hut door de bergen. Je bent zo'n vier tot zes uur per dag op pad en overwint daarbij flink wat hoogtemeters.

Je bent zo'n vier tot zes uur per dag op pad en overwint daarbij flink wat hoogtemeters. De indrukwekkend mooie bergen en vergezichten tot ver over de Alpen zijn absoluut de moeite waard. De tochten zijn, afhankelijk van de route, te boeken van begin of half juni tot half september of begin oktober. Het huttenwandeltocht-arrangement omvat telkens twee overnachtingen in verschillende hutten met ontbijt of halfpension, een wandelkaart en een gedetailleerde routebeschrijving.

Gemoedelijke tochten voor gezinnen

Een aanrader voor gezinnen met kleine ‘bergfanaten’: zij kunnen genieten van twee gemoedelijke wandeltochten. De wandelroutes liggen op gemiddelde hoogte boven de schilderachtige dorpjes Schwarzenberg en Hittisau. 

Familiewandeling in Schwarzenberg, foto: Johannes Fink - Bregenzerwald Tourismus
Familiewandeling in Schwarzenberg, foto: Johannes Fink - Bregenzerwald Tourismus

Je geniet drie dagen lang op gemakkelijk te bewandelen panoramapaden van een bloeiende natuur en overnacht twee keer in een rustieke hut (in een slaapzaal of desgewenst in een eigen kamer).

Er wordt elke dag twee tot vier uur gewandeld. Zo blijft er genoeg tijd over om onderweg of bij de hutten van de natuur te genieten en meer te weten te komen over het leven en werk van de mensen die hier wonen.

Uitzicht vanaf Gipfel des Hochhäderichs, foto: Johannes Fink - Bregenzerwald Tourismus
Uitzicht vanaf Gipfel des Hochhäderichs, foto: Johannes Fink - Bregenzerwald Tourismus

De beide wandeltochten zijn inclusief twee overnachtingen in verschillende hutten (naar keuze met ontbijt of halfpension), een wandelkaart en een routebeschrijving.

Meer informatie?

Op site van Bregenzerwald Tourismus vind je meer informatie over de wandelmogelijkheden in dit gebied. Klik op onderstaande button.

Meer informatie