Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Sprookjesachtig wandelen in Rijnland-Palts

Weg van de drukte en genieten van de schoonheid van de natuur - dat is wat wandelaars in Rijnland-Palts kunnen ervaren. De tien regio in Rijnland-Palts kennen een uitgebreid netwerk van uitstekende wandelpaden.

Wandelen in Rijnland-Palts
Wandelen in Rijnland-Palts, foto: Dominik Ketz

De landschappen langs de Rijn en de Moezel staan vol met kastelen, oude ruïnes en burchten. Maak een reis door de tijd van de oudheid, door de middeleeuwen tot nu en verken de schatkamer van Rijnland-Palts te voet.

Neem kasteel Eltz – een prachtig voorbeeld van een echt Duits ridderkasteel! Het kasteel is al meer dan 800 jaar in het bezit van de familie Eltz. En het is nog helemaal in tact. Het droompad "Eltzer Burgpanorama" voert u naar de hoogvlaktes van het Moezelplateau, langs de bruisende Elzbachstroom tot aan de sprookjesachtige burcht!

Kamp-Bornhofen - Braubach

Kastelen en paleizen

Tijdens een wandeling op de legendarische Rijnroute (10e etappe Kamp-Bornhofen - Braubach) komt u een van de meest opvallende bezienswaardigheden in het Rijndal tegen: de Marksburg in Braubach bij Koblenz. Het enige nog nooit vernielde kasteel op de heuveltop van de Midden-Rijn, dat majestueus boven de Rijn uittorent, is een symbool van de Rijnromantiek en nodigt het hele jaar door uit om het te bezoeken.

Op de smalle bergkam van de Sonnenberg staat de Rijksburcht Trifels, hoog boven het kleine stadje Annweiler in de Pfalz. Het fort was de staatsgevangenis in het het Staufer-tijdperk. De beroemdste gevangene was de Engelse koning Richard de Leeuwenhart. De burcht ligt midden in het biosfeerreservaat het Pfälzerwald. Dit gebied bevat vele gecertificeerde wandelroutes en maken de regio tot een van de grootste wandelgebieden in Rijnland-Palts. De Rijksburcht Trifels is te bereiken via een wandeling op de “Pfälzer Weinsteig” (9e etappe Annweiler am Trifels - Klingenmünster).

Uiteraard zijn er nog talloze andere wandelingen naar kastelen en paleizen in Rijland-Palts, klaar om ontdekt te worden...

Meer informatie over Rijnland-Palts