Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Op wandelvakantie in Saarland (Duitsland)

In het Saarland, een deelstaat van Duitsland, vind je heel veel natuur, uitgestrekte wijngaarden, mooie wandelroutes en gezellige stadjes. Kortom: de ideale bestemming voor een mooie wandelvakantie.

Saarland
Saarland, foto: Marcus Gloger

Wandel.nl in samenwerking met Toerisme Saarland

Saarland mag dan wel een van de kleinste deelstaten van Duitsland zijn, je mag deze zeker niet overslaan als je op zoek bent naar een mooie vakantiebestemming. Al is het maar om dat populaire Instagram-kiekje met eigen ogen te bewonderen: de Saarloop, waarbij de rivier bij Mettlach een elegante U-bocht maakt. Verder staat het gebied bekend om de vele natuur en uitgestrekte wijngaarden langs de rivier. Die streekwijn moet je natuurlijk ook even proeven, op het terras in een van de stadjes. In het levendige Saarbrücken bijvoorbeeld: een universiteitsstad met gezellige barretjes en leuke winkels.

De bekende Saarloop
De bekende Saarloop, foto: Eike Dubois

Wandelen

In Saarland zijn maar liefst vier wandelwegen bekroond met de titel ‘Mooiste wandelweg van Duitsland’. Een daarvan is de Felsenweg, ten noorden van Saarland. Deze populaire route loopt langs indrukwekkende rotsen en waterpartijen en bevat zelfs een waar blotevoetenpad.

De Saar-Hunsrück-Steig is onderscheiden als het mooiste langeafstandspad van 2017. Het leidt van de Moezel over de Saarloop naar de edele stad van Idar-Oberstein en de Romeinse stad Trier.

Een andere populaire rondwandeling is ‘Saarschleife Tafeltour’, want die brengt je bij het bekendste panoramische uitzicht op de mooiste rivierlus van Duitsland: de Saarlus. Ook zie je onderweg imposante kasteelruïnes. Langs de grens van Luxemburg en Frankrijk loopt het Natuurpark Saar-Hunsrück, waar je indrukwekkende wandeltochten maakt langs burchten, pittoreske dorpjes en kastelen uit de Romeinse tijd.

Meer informatie over Saarland
Saarland