Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Natuurlijk wandelen in Luxemburg

Luxemburg heeft een van de meest dichte, officieel erkende wandelnetwerken in Europa. De vele paden en routes brengen je door een gevarieerd landschap: van uitgestrekte wouden tot pittoreske dorpjes.

Natuurlijk wandelen in Luxemburg - Mullerthal Trail © Pulsa Pictures
Mullerthal Trail © Pulsa Pictures

Wandel.nl in samenwerking met Luxembourg for Tourism

Betoverende wouden, glinsterende meren, adembenemende vergezichten, pittoreske dorpjes, mysterieuze ruïnes en kastelen met een rijke geschiedenis: Luxemburg heeft het allemaal.

Het maakt niet uit of je als sportieve wandelaar op zoek bent naar nieuwe uitdagingen of als natuurliefhebber op zoek bent naar rust en frisse lucht. Luxemburg heeft nationale, lokale, grensoverschrijdende en Europese wandelpaden, themawandelingen, circulaire of lineaire routes, vlakke of uitdagendere paden. Met andere woorden: tochten en wandelingen voor iedereen!

Wandelen zonder bagage

Om het je als wandelaar nóg gemakkelijker te maken, biedt Luxemburg ook een uitgebreid netwerk aan van hotels en logies die deel uitmaken van het "wandelen zonder bagage programma". Het transfer van je koffers en bagage is dan geregeld, zodat je dit niet zelf tijdens je wandeling hoeft mee te dragen. Je kunt binnen dit programma bovendien kiezen uit een hele reeks pakketten met geplande tochten en wandelingen inclusief hotelovernachtingen.

© Danielle Thille
© Danielle Thille

Mullerthal: Luxemburgs Klein Zwitserland

Eén van de populairste wandelregio's in Luxemburg is Mullerthal, ook wel 'Klein Zwitserland' genoemd vanwege de vele rotsformaties die tussen de bomen en langs de rivieren prijken.

De wandelroute Mullerthal Trail heeft veel culturele hoogtepunten en is heel populair bij jongere reizigers, groepen en families.

Oogverblindende landschappen

Ook in de andere Luxemburgse regio's vind je uitstekende wandelmogelijkheden. De Escapardenne Trail in de schitterende regio van de Luxemburgse Ardennen telt bijvoorbeeld acht niveaus die de loop van de Sûre-rivier volgen, met adembenemende vergezichten die je meenemen langs de Belgische grens. Het Naturwanderpark Delux en de negen grensoverschrijdende trails nemen je mee naar Duitsland en langs de Our-rivier, door tal van oogverblindende landschappen. De drie circulaire wandelpaden ('Traumschleifen") in de Moezelregio zijn al even memorabel, vooral als je jouw wandeling graag combineert met een bezoek aan de wijnkelders.

Meer informatie?

Dit is dan nog maar een klein deel van de vele wandelmogelijkheden die Luxemburg te bieden heeft. Wil je meer informatie over de vele wandelochten in Luxemburg? Klik dan op onderstaande button.

Meer informatie over wandelen in Luxemburg