Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Montafon: cultuur in de natuur

Voel de energie van de bergen. Geniet van de stilte van de natuur. Ontdek de regionale cultuur en laat je verwennen. De Montafon met zijn 11 dorpen is er klaar voor.

Foto: Andreas Haller / Montafon Tourismus GmbH, Schruns
Foto: Andreas Haller / Montafon Tourismus GmbH, Schruns
Foto: Daniel Zangerl / Montafon Tourismus GmbH, Schruns
Foto: Daniel Zangerl / Montafon Tourismus GmbH, Schruns

Montafon: cultuur & natuur

Voel de energie van de bergen. Geniet van de stilte van de natuur. Ontdek de regionale cultuur en laat je verwennen. De Montafon met zijn 11 dorpen is er klaar voor. Het dal in het zuiden van Vorarlberg wordt omringd door indrukwekkende bergketens – de Silvretta, de Rätikon en de Verwall.

Via smokkelpaden

Het is zomer en dat betekent: de bergen in! De Rätikon - de bergketen aan de grens met Zwitserland, goed te herkennen aan de kenmerkende rotspunten, de 'Drei Türme' - staat dit jaar centraal. Ook markant: de 'Zimba' - ook wel de Matterhorn van de Rätikon genoemd.

Foto: Stefan Kothner / Montafon Tourismus GmbH, Schruns
Foto: Stefan Kothner / Montafon Tourismus GmbH, Schruns

Volg het spoor van de handelaren en smokkelaars van weleer en geniet van veel natuur en fascinerende uitzichten. De rotswanden zijn een flinke uitdaging voor iedereen die van klimmen houdt. In de gezellige berghutten is het tijd voor een hapje en een drankje.

Door de geschiedenis wandelen

De wandelpaden en routes voor (elektrische) mountainbikes nodigen uit om de cultuurgeschiedenis van het dal te verkennen. De kunstzinnig aangelegde themaroute 'Gauertaler AlpkulTour' vertelt meer over het boerenleven in de Alpen. Het speciale wandelpad en de mijnwerkerskapel op de Kristberg bieden interessante kijkjes in de mijnbouwtraditie. Wie onder professionele begeleiding op pad wil, heeft de keuze uit een groot aanbod van georganiseerde wandelprogramma's.

Culinaire gerechten bij Sura Kees - Foto: Daniel Zangerl / Montafon Tourismus GmbH, Schruns
Foto: Daniel Zangerl / Montafon Tourismus GmbH, Schruns

Concerten & kaas

De zomerse concerten van het festival 'Montafoner Resonanzen' worden ook gegeven op historische plekken, zoals kerken en een voormalig klooster. De keuken van de Montafon verwent met stevige kost en creatieve lekkernijen.

Onze tip: Theaterwandeltocht 'Auf der Flucht' (Op de vlucht)

Midden in de natuur van de bergen een stukje geschiedenis opsnuiven - indrukwekkend met de natuur als podium. De interactieve theaterwandeltocht 'Auf der Flucht' - die 's zomers een aantal keer wordt georganiseerd - maakt dat mogelijk. Het stuk wordt opgevoerd in het Duits en deels zelfs in dialect.

Vrouw ligt op de vloer tijdens Theaterwandeltocht naar Auf Der Flucht - Foto: Walter Kegele / Montafoner Museen
Foto: Walter Kegele / Montafoner Museen