Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Kleinwalsertal: vitaliteit

Hoge bergen, spectaculaire uitzichten en knusse berghutten. Oostenrijk is niet voor niets voor veel wandelaars een populaire vakantiebestemming. Op deze pagina vertellen we je over de verschillende Oostenrijkse regio's en geven we je inspiratie.

Foto: Oliver Farys / Kleinwalsertal Tourismus
Foto: Oliver Farys / Kleinwalsertal Tourismus

Kleinwalsertal: in je eigen tempo

Het groen van de Alpenweiden en dennen, het blauw van de hemel en het geel en wit van de bloemen in de bergen: het zomervakantie-aanbod in het Kleinwalsertal is net zo gevarieerd als de kleuren van de natuur.

4 personen plukken bloemen in gebergte - Foto: Kleinwalsertal Tourismus
Foto: Kleinwalsertal Tourismus

Handige zaken en gevarieerde programma's

Wie in een van de 'Grenzeloos wandelen'-accommodaties verblijft, kan gratis gebruikmaken van de liften. En wie in het Kleinwalsertal overnacht, kan bovendien gratis mee met de 'Walserbus' die door het hele dal rijdt. Elke dag staan er georganiseerde wandeltochten en informatieve uitstapjes op het programma. De 'GenussHütten' en 'GenussWirten' zorgen voor smakelijke verwennerijen uit de regionale keuken, bijvoorbeeld van rundvlees of wild.

Gezin wandelt in de bergen van Oostenrijk - Foto: Oliver Farys / Kleinwalsertal Tourismus
Foto: Oliver Farys / Kleinwalsertal Tourismus

Je eigen ritme terugvinden?

Wil je weten hoe het met je conditie en gezondheidstoestand gesteld is? Laat dan in het Kleinwalsertal je hartslagvariabiliteit (HRV®) meten. Je kunt daarvoor terecht bij tien speciaal opgeleide HRV®-professionals en drie HRV®-hotels. Ook krijg je advies hoe je optimaal in balans komt. Daarop afgestemd zijn er acht 'Walser Omgang'-wandelroutes die aan drie verschillende thema's zijn gewijd. Deze wandelroutes regenereren, activeren en brengen je in balans.

Klik hier voor meer informatie over Kleinwalsertal

Onze tip: Tocht met gids: met de e-bike naar de biologische boerderij

Met de e-bike naar de biologische boerderij is een gemoedelijke, georganiseerde tocht. Het boerengezin vertelt over het leven en werken op de boerderij en je kunt daarbij lekkernijen proeven uit de eigen kaasmakerij.

Meer info over Vorarlberg