Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Grenzeloos wandelplezier in NaturWanderPark delux

Bizarre rotsen, diepe bossen, bloeiende weiden, zeldzame dieren en planten: De 23 rondwandelroutes in het grensgebied van Luxemburg en Duitsland bieden puur natuurgenot.

Eifel Tourismus GmbH
Foto: Eifel Tourismus GmbH, Dominik Ketz

In de Duitse Eifel en de Luxemburgse regio’s Mullerthal - Luxemburgs Klein Zwitserland en Éislek - Luxemburgse Ardennen is een grensoverschrijdend netwerk van wandelpaden met de naam NaturWanderPark delux opgezet.

De wandelpaden zijn geschikt als dagtocht, sommige routes zijn behoorlijk pittig. Uniek zijn de zandsteenrotsen, de huizenhoge grotten, de smalle kloven, waar wandelaars zich soms doorheen moeten wringen. Vanuit het noorden rijst de Schneifel als bergrug op in het NaturWanderPark deluxe. Water, bos en heide zijn hier de kenmerken van het landschap.

Eifel Tourismus GmbH
Foto: Eifel Tourismus GmbH, Dominik Ketz

Van noord naar zuid, langs de Our, de grens tussen België, Luxemburg en Duitsland, lopen andere paden. Dit is het leefgebied van bedreigde planten- en diersoorten die houden van het schone stromende water, het moerasland en van de natuurlijke loof- en rots-ecosystemen. IJsvogel, wilde kat of zwarte ooievaar voelen zich hier thuis. Overal zoemt en bromt het langs de paden, want meidoorn en maïspapaver, korenbloemen of zelfs zeldzame orchideeën bieden volop voedsel voor insecten.

Duitsland en Luxemburg delen een gemeenschappelijk natuurjuweel waarvan de deuren voor iedereen openstaan, niet in de laatste plaats dankzij allerlei wandelvriendelijke accommodaties.

Meer informatie over NaturWanderPark delux