Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Genieten in het Zwarte Woud

Afwisselend, ontspannend, uitdagend: het drielandenpunt Duitsland-Frankrijk-Zwitserland ligt midden in het Zwarte Woud en belooft een vakantie vol bijzondere belevenissen.

Je vindt in het Zwarte Woud niet alleen zonnige wijngaarden en uitgestrekte bossen, maar ook prachtige rivierlandschappen, diepe ravijnen en 321 steden en dorpjes. De regio staat niet voor niets bekend als “Deutschlands schönster Genießerecke”.

Duo met uitzicht
Foto: Baiersbronn Touristik - Ulrike Klumpp

Gigantisch netwerk aan paden

Wist je dat het Zwarte Woud het grootste middelgebergte van Duitsland is? Je vindt hier meer dan 23.000 kilometer aan wandelroutes, een gigantisch netwerk aan paden dus. Ambitieuze fietsers zijn ook enthousiast over de talloze MTB-routes, single-tracks en panoramaroutes. Een aantal fietspaden biedt ideale mogelijkheden voor uitstapjes met het hele gezin.

Regionale specialiteiten
In bijna elke herberg in de regio geniet je bovendien van regionale specialiteiten. Het Zwarte Woud is met meer dan 300 adressen en 31 Michelin-sterren een waar paradijs voor fijnproevers.

Vooral het dorpje Baiersbronn heeft zich tot een mekka voor de fijnproevers ontwikkeld. Er wordt niet alleen volop genoten van de “Tannenzäpfle”, maar ook van uitstekend mineraalwater en heerlijke wijnen langs de Badische Weinstrasse.

Volop culturele mogelijkheden

Musea en theater in Freiburg, Baden-Baden, Karlsruhe, Freudenstadt en andere plaatsen bieden verder vele culturele mogelijkheden. Of wat dacht je van een uitstapje naar één van de 17 thermen, zoals de “Solemar” in Bad Dürrheim? In de vele wellnesshotels en zwembaden kun je heerlijk ontspannen.

En in de winter? Het Hochschwarzwald is het grootste aaneengesloten skigebied in het Duitse middelgebergte. Met meer dan 140 skiliften, 250 kilometer afdalingen en 2000 kilometer langlaufloipes biedt het Zwarte Woud vele mogelijkheden.  

Meer informatie over het Zwarte Woud
Bergen met zon en een meer op de achtergrond
Foto: Klaus Hansen