Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

De magie van het Nationaal Park Beierse Woud

Ontdek met ranger Kristin Biebl de magie van het Beierse Woud. Tijdens een indrukwekkende wandeling kun je de Beierse groene oase beleven.

Nationaal Park Beierse Woud
Foto: www.bayern.by - Jan Greune

Wie het Nationaal Park Beierse Woud bezoekt, duikt in verschillende werelden vol rotsblokken en bossen met eeuwenoude én jonge bomen.

Na een indrukwekkende wandeling door het woud wacht de bezoeker op de top van de 1.373 meter hoge Lusen een geologische bijzonderheid: een zee van ontelbare granietblokken. Vanaf hier hebben bezoekers een uniek uitzicht over het hele Beierse Woud. Op mooie dagen zie je zelfs de Alpen liggen!

Nationaal Park Beierse Woud
Foto: www.bayern.by - Jan Greune

Onderzoek naar leefomgeving

Om deze landschapsidylle te behouden, wordt het park sinds 1974, vier jaar na de stichting ervan, onderhouden door rangers. Samen met wetenschappers zorgen zij ervoor dat de leefomgeving van vele bomen, planten en dieren behouden blijft. “Onderzoek heeft bij ons in het Nationaal Park de focus”, aldus de 27-jarige ranger Kristin, die tijdens speciale rondleidingen haar kennis met de bezoekers deelt. Maar om de wilde natuur van de Beierse groene oase te beleven, kunnen wandelaars ook zelfstandig op ontdekkingsreis door het park gaan.

Meer informatie over het Beierse Woud