Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

De langste wandelroute in de Poolse bergen

500 kilometer, 6 bergketens en 2 tot 3 weken avontuur. Dit zijn de ingrediënten van deze uitdagende wandelroute. Voor liefhebbers van de Poolse bergen is deze route een soort Heilige Graal.

Langste wandelroute in de Poolse bergen

Deze route is de langste gemarkeerde wandelroute in de Poolse bergen. De route leidt je van Ustroń in het Beskid Śląski naar Wołosate in het Bieszczady-gebergte. De wandelroute loopt door drie provincies: Silezië, Klein-Polen en Podkarpackie, en door vier nationale parken: Babiogórski, Gorczański, Magurski en Bieszczadzki.

Flinke uitdaging

Elk jaar gaan er honderden mensen op pad, die de route in delen of in zijn geheel afleggen. Er zijn meer dan honderd wandelaars die de hele route tijdens één tocht afmaakten. Hoewel de hoogte op geen enkel punt meer dan 2000 meter bedraagt, vormt de route een flinke uitdaging. Als je 500 kilometer in de bergen loopt, moet je goed met je krachten omspringen.

Afbeelding 1 | De Langste Wandelroute In De Poolse Bergen

De beste tijd om de route te wandelen, is de periode van juli tot en met september. Dit is het moment waarop de dag het langst duurt en alle berghutten en kampeerplekken open zijn. Het is ook de periode waarin je de meeste wandelaars op het wandelpad tegenkomt. Dit kan een prettige gedachte zijn als je graag af en toe wandelgenoten tegenkomt tijdens je wandeling.

Meer informatie over deze route