Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Nieuws

Moopmoop toont 4Daagse routeweer

Perfect wandelweer, hittegolven, regen … De afgelopen jaren deden verschillende weertypen de 4Daagse Nijmegen aan. Belangrijk dan ook als deelnemer én als toeschouwer om goed op de hoogte te zijn van de weersverwachting. Met de unieke service van mobiliteits- en weerapp moopmoop bekijk je dit jaar realtime het weer op de 4Daagseroute.

Elfstenwandeltocht

Moopmoop is een initiatief van Infoplaza (bekend van o.a. Weeronline en Buienalarm). Als service aan de leden van KWbN en de bezoekers aan Wandel.nl zijn de verschillende routes van de vier dagen te gebruiken in de app. Moopmoop toont wanneer het gaat regenen en hoe de wind staat op je route. Met een link naar Weeronline kun je ook de weersverwachting inclusief de temperatuur en UV-index bekijken. Gebruik van de app is gratis. 

Moopmoop (1)

Zo werkt het 

Zo krijg je toegang tot de app moopmoop en de 4Daagse routes: 

  • Klik op je smartphone op de onderstaande link.
  • Download de app (hier lees je alles over als je op onderstaande link klikt).  
  • Kies de dag en afstand van jouw keuze. 

Vervolgens zie je de betreffende route in de moopmoop-app op je scherm incl. de regen- en windverwachting.  

Direct naar moopmoop

Hoe helpt het? 

Moopmoop toont je wanneer het naar verwachting gaat regenen. Zo weet je wanneer je je regenkleding aan moet trekken (handig als je net op een overdekte rustpost bent). Ook kun je besluiten je rust iets te verlengen of juist uit te stellen. Ook voor toeschouwers kan dit handige informatie zijn. Met ook de windverwachting paraat kunnen toeschouwers bovendien afwegen of het neerzetten van een parasol of het ophangen van een zeil of doek verstandig is.