Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Nieuws

Hoe ver ga jij uit angst voor oorlog en geweld?

Stichting Vluchteling organiseert in het weekend van 18 en 19 juni 2022 de dertiende editie van de Nacht van de Vluchteling. In zes steden lopen duizenden deelnemers een nachtelijke wandeltocht om samen zoveel mogelijk geld op te halen voor acute noodhulp en om op een positieve manier aandacht te vragen voor mensen op de vlucht voor oorlog en geweld.

Header | Nacht van de Vluchteling 2022

Je kan deelnemen in een van de zes steden; Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Nijmegen, Den Haag en Tilburg. De start en finish is in dezelfde stad. De routes zijn een pittige maar onvergetelijke 40 kilometer lang en beginnen traditiegetrouw met een startschot om 12 uur 's nachts.  

Dit jaar is het in Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht ook mogelijk een avondroute van 20 kilometer te lopen. Deze start op 18 juni om 19:00 uur.

Nacht van de Vluchteling 2022

Onderweg komen lopers meerdere rustpunten tegen, waar ze even op adem kunnen komen. Er is altijd o.a. een EHBO-post, toiletten en koffie en thee aanwezig. Het is een nacht vol saamhorigheid, pittige kilometers en mooie ontmoetingen. Een bijzondere ervaring!

De opgehaalde euro's gaan naar plekken waar noodhulp het hardst nodig is. Onder andere naar noodhulpprojecten voor de mensen die op dit moment moeten vluchten voor het plotse oorlogsgeweld in Oekraïne. Met het geld van editie 2021 konden we o.a. gezinnen helpen in Afghanistan en een mobiele gezondsheidskliniek draaiende houden in Irak.

Ik loop mee!

Wil je meer weten over de Nacht van de Vluchteling of je inschrijven? Ga dan naar www.nachtvandevluchteling.nl. Via de website kan je je ook als vrijwilliger inschrijven, die zijn altijd hard nodig zijn tijdens de Nacht!

Nacht van de Vluchteling 2022