Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Nieuws

Geniet van een schitterend lichtspel op de Mariastraat in Utrecht

Op 11 november wordt de Mariastraat in Utrecht getransformeerd tot een waar juweel. Tot eind januari is er iedere avond, zodra het donker wordt, een kleurrijk spel van licht en schaduw te bewonderen. De aftrap viert het einde van het feestelijke Utrecht 900, en de start van Sint Maarten.

Nieuwsbericht | Geniet van een schitterend lichtspel op de Mariastraat in Utrecht

In 2022 viert Utrecht trots dat het 900 jaar stadsrechten heeft. Juwelier en winkeleigenaar Anne Boerema (JWLS Utrecht) zag een kans om deze viering door te trekken naar de donkere dagen en nieuw licht te schijnen op de straat waar zij al twintig jaar onderneemt.

Ze benaderde Studio Irma voor het creƫren van een bijzonder, kleurrijk en spectaculair spel van licht en schaduw, dat iedere avond te zien is voor iedereen. We leven in een roerige tijd en de stad ziet er in de donkere uren, vaak somber uit. Volgens Boerema zonde. Door letterlijk nieuw licht te schijnen op de Mariastraat en kleur toe te voegen in de avond transformeert er een stukje van de binnenstad. Utrecht is in 900 jaar veranderd maar de bomen, vogels, mensen, wolken en zon zijn altijd gebleven. Studio Irma gebruikt natuurelementen om verbinding tot stand te brengen en te laten zien dat we samen iets moois kunnen maken.

Kleurrijk schouwspel

Een aantal panden in de Mariastraat wordt versierd met lampionnen, gemaakt van spiegels en gouden acrylaat. Hier wordt op geprojecteerd en door de bewegingen die ontstaan worden de ruimtes gevuld met een bijzonder lichtspel. Op 11 november kunnen bezoekers na zonsondergang bij de panden naar binnen en ervaren hoe het is om zelf onderdeel uit te maken van de kunstwerken. Boerema en De Vries hopen met deze installaties mensen samen te brengen en naar de stad te krijgen. Door de panden driedimensionaal te gebruiken willen ze mensen inspireren en elkaar laten opzoeken in een kleurrijk schouwspel dat iedere avond gratis toegankelijk is.

Nieuwsbericht | afbeelding 1 | Geniet van een schitterend lichtspel op de Mariastraat in Utrecht