Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Drie wandelaars over de voordelen van het KWbN-lidmaatschap

Waarom worden wandelaars lid van KWbN? Deze vraag zouden wij zelf kunnen beantwoorden, maar dat kunnen onze leden veel beter! Daarom gingen wij in gesprek met Joyce, Giovanni en Hélène.

Header | /wandelaars-over-de-voordelen-van-kwbn

Wandelen kan iedereen iets moois opleveren: een lunchwandeling ter onderbreking van het werk, een wekelijkse wandelafspraak met een vriend(in) voor de gezondheid en de sociale contacten of toewerken naar een meerdaagse wandeltocht. KWbN wil al deze wandelaars nog meer laten genieten van het wandelen. Vele KWbN-leden hebben al ontdekt dat je met een lidmaatschap nog meer uit het wandelen kunt halen. Dat geldt ook voor Joyce van Rosevelt, Giovanni Landman en Hélène Leijendekker.

Word lid van KWbN

Joyce van Rosevelt (40): “Nieuwe wandelinspiratie opdoen” 

Joyce van Rosevelt is nu ongeveer twee jaar lid van KWbN. Ze wandelde al langer graag wat langere afstanden door de natuur. “Vanuit mijn huis in Noord-Drenthe loop ik zo de bossen en de heide in. Als ik op vakantie ga zoek ik ook graag rustige plekken op zodat je vanuit de tent de natuur in kunt wandelen.” Op een gegeven moment had ze vanuit huis alle bekende rondjes wel gelopen en was ze op zoek naar inspiratie. “Ik kwam eigenlijk per toeval een advertentie van de wandelbond tegen. Toen dacht ik: hé er is een bond. Wat doen zij eigenlijk? Ik ben op wandel.nl gaan kijken en ben gelijk lid geworden.” De wandelgids die even later op de mat viel was voor haar een leuke verrassing. “Dat vond ik een leuk boekje, want dan zie je gelijk wat voor wandeltochten er in het jaar georganiseerd worden.”

Joyce van Rosevelt
Joyce van Rosevelt

Joyce enthousiasmeert haar omgeving ook om KWbN-lid te worden. “Ik merk dat door corona meer mensen zijn gaan wandelen. Zo loop ik af en toe met een vriendin en mijn zus. Dan zeg ik dat ik lid van de bond ben en vertel ik over het magazine met veel leuke verhalen en activiteiten. Voor mij is de inspiratie die je krijgt voor nieuwe wandelplekken erg belangrijk.”

Giovanni Landman
Giovanni Landman

Giovanni Landman (44): “Als het in het wandelboekje staat, dan is het goed”

Giovanni Landman weet niet meer precies wanneer hij lid is geworden van KWbN. “Dat was in ieder geval niet gisteren. Het zal toch al zeker vijftien jaar geleden zijn. Ik heb sinds 1998 elk jaar de Vierdaagse Nijmegen gelopen. Ik kreeg ook meer zin en nieuwsgierigheid naar andere tochten.” Giovanni haalt veel ideeën uit het KWbN-magazine Wandel.nl en vindt het bovendien aantrekkelijk om onderdeel te zijn van een vereniging die het hele jaar door activiteiten ondersteunt. “Je wordt daardoor aangemoedigd om aan andere wandeltochten mee te doen en zo een groter deel van het jaar op pad te gaan.”

Voor de jaarlijkse finish op de Via Gladiola moet ook getraind worden en daar zijn de wandeltochten op de kalender prima voor, vindt hij. “Door andere tochten blijf je prima in vorm. Van januari tot maart heb je bijvoorbeeld een serie van zes wandeltochten rond Kijkduin. Vanuit de winter ben je dan zo in de benen voor het voorjaar. In het najaar heb je weer de Herfstkleurentocht in Nijmegen.” Giovanni ziet KWbN vooral als een overkoepelende organisatie voor het wandelen die ook goede activiteiten weet te organiseren. KWbN fungeert in zijn ogen daarbij als een soort keurmerk. “Als je naar een georganiseerde wandeltocht van KWbN uit het wandelboekje gaat, dan weet je dat het goed zit. Je zou het als een soort tevredenheidsgarantie kunnen zien.”

Het is zeker niet zo dat Giovanni alleen maar georganiseerde wandeltochten loopt. Dat doet hij misschien vijf keer per jaar, daarnaast loopt hij veel in de natuur zijn eigen rondjes van 5 tot 50 kilometer. Bij beide vormen van wandelen vindt hij het leuk dat hij vaak gelijkgestemden tegenkomt. “Juist die toevallige ontmoetingen kunnen heel waardevol zijn.”

Hélène Leijendekker (54): “Handige tips en inspiratie voor de wandelaar”

Hélène Leijendekker werd in 2013 lid van KWbN, vlak voor haar eerste Vierdaagse Nijmegen. Ze was daarvoor al eens bij de intocht geweest. “Toen ik op de tribune zat dacht ik: daar wil ik zelf een keer tussen lopen. Ik ben toen samen met een vriendin gaan trainen en het wandelen bleek mij goed te liggen. Ik was onwijs trots op mezelf dat ik de finish haalde. Ik had niet gedacht dat ik dat zou kunnen.”

In totaal behaalde ze zes keer het felbegeerde kruisje. Daarna vond ze het tijd voor iets anders en ging ze eens op de wandelkalender kijken. “Zo vond ik de Vierdaagse van Apeldoorn, die ik in 2019 heb gelopen. In 2020 zou ik die weer lopen, maar toen werd het evenement vanwege corona afgelast.” Ze had het plan opgevat om de Vierdaagse van Valencia te lopen, maar die ging ook door de pandemie niet door. “Die staat nog op de planning dus! Ik had daar trouwens over gelezen in Magazine Wandel.nl. Dat was echt een supertip!”

Hélène Leijendekker
Hélène Leijendekker

Het magazine is voor haar een vaste bron van nieuwe inspiratie door de verhalen van andere wandelaars en de handige tips. “Je kunt gewoon de deur uit stappen en gaan, maar als je wat verder gaat dan heb je baat bij de juiste kleding, schoenen, sokken en eventueel een lekkere crème voor je voeten.” De wandelgids vindt ze ook echt onmisbaar voor de wandelaar. “Dat is echt supermakkelijk. Als je een weekendje weg bent dan kun je die meenemen en dan zo ergens meelopen. De korting die je bij die tochten krijgt als lid is natuurlijk ook leuk!”

Hélène wandelt ondertussen al heel wat jaren en ze merkt nu ook dat steeds meer mensen het wandelen gaan ontdekken. “Een paar jaar geleden was wandelen toch een suffe bezigheid, nu is het zeker in coronatijd helemaal hot geworden! Ik wijs anderen daarom ook vaak op wandel.nl voor meer informatie en tips over het wandelen.”

Word ook lid van KWbN