Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Onze vrijwilligers zijn goud waard

Zonder de inzet van duizenden vrijwilligers zouden er geen wandelevenementen kunnen plaatsvinden. Daarom zetten wij al deze vrijwilligers graag in het zonnetje!

Header | /gouden-vrijwilligers

Deze campagne wordt ondersteund door de Provincie Gelderland

Wandelen is lekker in beweging zijn, fit worden en blijven. Wandelen is ontdekken, genieten van al het moois dat Gelderland te bieden heeft. Onbezorgd op pad tijdens de verschillende wandeltochten. Dat onbezorgde karakter komt niet in de laatste plaats door de inzet van de duizenden Gelderse vrijwilligers die deze evenementen in de provincie mogelijk maken. 

De grootste Gelderse evenementen, de Airborne Wandeltocht, de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht en de Vierdaagse Nijmegen, trekken ieder jaar ruim 100.000 wandelaars. Maar liefst 1.250 vrijwilligers maken deze evenementen mogelijk. Zij zijn het die jou als wandelaar de mogelijkheid geven te genieten. Zij organiseren de evenementen, staan voor dag en dauw op om routes te bepijlen, bemensen de startbureaus, zorgen voor een veilige verkeerssituatie, zorgen voor een passende beloning voor de wandelaars…

/gouden-vrijwilligers

De voorzitters van De 4Daagse, de Airborne Wandeltocht, de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht en gedeputeerde van de provincie Gelderland, Jan Markink, bedanken de wandelvrijwilligers voor hun tomeloze en onmisbare inzet.

Juist nu – nu we de wandelevenementen moeten missen – willen we onze vrijwilligers laten weten hoe zeer we ook hen missen. Dat bekende gezicht bij de inschrijving, die controleur die je moed inspreekt als je het net even nodig hebt, en de blijdschap van degene die je na afloop de medaille uitreikt. Eigenlijk verdienen juist zij nu meer dan ooit de beloning. Onze vrijwilligers zijn goud waard en dat mag iedereen weten! 

 

Wat kijkt vrijwilliger Saida uit naar de Vierdaagse Nijmegen. In deze video vertelt zij wat haar vrijwilligerswerk zo geweldig maakt:

Wat maakt vrijwilligerswerk zo bijzonder? Cees en Gerrit vertellen over hun warme band met de Airborne Wandeltocht:

Ook Margreet en Erik zijn enthousiast over hun vrijwilligerswerk bij de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht: