Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Evenement

29e West-Brabantse Loopdag

Datum
zondag, 16 oktober 2022
Locatie
kantine atletiekvereniging Sprint
Organisatie
Wandelsportvereniging W.I.E.G.O.
De 29e West-Brabantse Loopdag loopt (afhankelijk van de gekozen afstand) via het Turfvaartpark, het Mastbos, langs de wijk Ginneken van Breda, het dal van de rivier De Mark, het landgoed De Klokkenberg en de voormalige schietbaan van defensie.

Het Turfvaartpark is een aangelegd park langs het beekje De Turfvaart. Het Mastbos is inmiddels meer dan 500 jaar oud en was het eerste bos dat onder beheer van Staatsbosbeheer kwam. Het is destijds aangelegd door graaf Hendrik III van Nassau (een voorvader van ons huidige koningshuis) als jachtgebied. Landgoed De Klokkenberg was destijds een sanatorium en is nu verbouwd tot luxe wooneenheden. De rivier De Mark heeft, door zijn samenkomst met de rivier de Aa of Weerijs gezorgd voor het ontstaan van Breda. De voormalige schietbaan van defensie is al jarenlang niet meer in gebruik en door defensie in beheer van Staatsbosbeheer gegeven. Dit gebied is niet toegankelijk voor publiek vanwege de aanwezigheid van zeldzame flora en fauna ontstaan tijdens het gebruik door defensie. Ook komt u langs de rand van het voormalige dorp Ginneken, sinds 1 januari 1942 door annexatie een wijk van Breda.

Het parkoers is voor 70 tot 85% (afhankelijk van de afstand) onverhard. Er zijn geen hoogteverschillen. De route gaat voor een groot deel door bossen, en natuurgebieden. Onderweg is er dus weinig last van muziek en verkeer. De rustposten zijn gevestigd in horecagelegenheden waar u van alles kunt bestellen.

Deelname aan de 29e West-Brabantse Loopdag is mogelijk via online inschrijven, ook op de dag zelf kun je je nog aanmelden bij het startbureau.

Wil je je online aanmelden, klik dan op het pijltje ‘Inschrijven’.
De online inschrijving gaat maandag 26 september 2022 om 12.00 uur open en inschrijven kan tot Zaterdag 15 oktober 2022 om 22.00.

Afstanden
5km 09:00-14:00 uur
10km 09:00-14:00 uur
15km 09:00-13:00 uur
20km 09:00-13:00 uur
25km 09:00-12:00 uur
Bereikbaarheid
Trein
Voorzieningen
Bepijld
Onverhard
Honden
Rust
EHBO
Routebeschr.
Korting
AED
Beloningen
Herinnering
Corporate Stel Op Hei Groot In Beeld

Wil jij minimaal €1 korting op jouw volgende KWbN-wandeltocht? Word nu lid!

Ja, ik wil korting