Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Evenement

Omloop van de Krimpenerwaard

Datum
zaterdag, 11 mei 2024
Locatie
hsv The Braves
Organisatie
Stichting Wandelsport Dordrecht e.o.
Weer lekker wandelen! Kom op 11 mei naar de Omloop van de Krimpenerwaard. Dit jaar ook met nieuwe routes van 10 en 17 kilometer.

Met de routes van 25, 37, 42 en 55 km is de Omloop een prima trainingstocht om je voor te bereiden op bijvoorbeeld de Apeldoornse of Nijmeegse Vierdaagse.
De Omloop voert de wandelaars door het weidse polderlandschap ten zuiden van Gouda. De langste route volgt bijna de hele omtrek van de Krimpenerwaard, die omzoomd wordt door de rivieren de Hollandse IJssel, de Lek en de Vlist – de kortere afstanden lopen een stuk dwars door de polder. Onderweg is te genieten van het eeuwenoude landschap – langwerpige weilanden begrensd door sloten, met veel vogels en schapen. De meeste plaatsen behoren tot de gemeente Krimpenerwaard.

Deelnemen aan deze tocht? Schrijf je dan hier online in via de groene pijl 'Inschrijven'. Online inschrijven is mogelijk vanaf 26 april 00:00 uur tot en met 11 mei 11:00 uur. Ook is het mogelijk je op de dag van de wandeltocht terplekke in te schrijven op het startbureau.

LET OP: Informatietekst gaat hieronder verder.
Inschrijven

Afstanden
10,0km 08:00-11:00 uur
17,0km 08:00-11:00 uur
25,0km 08:00-10:00 uur
37,0km 08:00-10:00 uur
42,0km 07:00-08:00 uur
55,0km 07:00-08:00 uur
Bereikbaarheid
Bus
Trein
Voorzieningen
Bepijld
Korting
Voorinschr
Beloningen
Stempel

Extra informatie

De routes van de 55 en 42 km lopen door Het Beijersche en via de polder Achterbroek wordt Ouderkerk a/d IJssel aangedaan. Daarna volgende plaatsen als Berkenwoude, Stolwijk, na Stolwijk gaat de 42 km route rechtstreeks naar Vlist, de 55 km route voert naar Bergambacht, Ammerstol en de Lek, en via de Lekdijk, met breed uitzicht over de rivier, naar Schoonhoven, waarna de rivier de Vlist het decor is voor de etappe naar Vlist en Haastrecht, waar de aansluiting met de 42 km en de 25 km is.

De Vlist is een veenrivier en werd vroeger gebruikt als boezem voor de polders rondom het riviertje, er stonden dan ook veel molens voor het verpompen van het water aan de oevers van de rivier. Vroeger werd de Vlist gebruikt voor transport van goederen, met name van Schoonhoven naar Utrecht. Tegenwoordig heeft de rivier vooral een toeristische functie. Met name fietsers en wandelaars maken gebruik van het gebied voor hun tochten. De laatste kilometers gaan langs de Hollandse IJssel terug naar de finish in Gouda. De 42 kilometerlopers slaan in Stolwijk af en lopen door de polder naar Vlist. Vanaf daar volgen ze de route van de 55 kilometerlopers weer naar Haastrecht en de finish.

De 25 en 37 kilometerroute gaat bij het Beijersche Weegje rechtdoor en hebben de eerste rust in Stolwijk. Vanaf hier lopen wandelaars van de 37 km net als de 55 km lopers naar Bergambacht, Ammerstol en Schoonhoven. Vanaf Schoonhoven loopt de route naar Vlist om langs de Vlist naar Haastrecht en langs de Hollandse IJssel terug naar de finish in Gouda gaan.
De 25 km route gaat vanaf Stolwijk, samen met de 42 km route rechtstreeks naar Vlist en sluiten daaraan bij de andere afstanden.
Het grootste deel van de routes gaat over verharde wegen.

Wij bieden de tocht aan als een “normale” wandeltocht met zowel online inschrijven (wat onze voorkeur heeft) maar ook ter plaatse inschrijven is mogelijk. De routes zijn uitgebreid beschreven en de routebeschrijving kunt u ophalen op het startbureau. Daar stempelen we ook de wandelboekjes.
Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met een link, waar en wanneer je de routes kunt downloaden, evenals een GPX-bestand en een plattegrond van de route.
Daardoor is het ook mogelijk om de route op een andere dag te wandelen, of op andere tijden te starten. Je kunt dus ook vroeger starten als je dat zou willen, maar dan is er nog geen routebeschrijving beschikbaar en houd er dan ook rekening mee dat onze rustplaats mogelijk nog niet gereed is. Op de dag zelf hebben wij routebeschrijvingen beschikbaar maar deze worden pas vanaf 08:30 uur uitgereikt (voor de 35 km lopers vanaf 08:00 uur)

De route is gemarkeerd met pijlen. Na de laatste starttijd beginnen wij met het weghalen van de routemarkeringen, te beginnen met de langste afstanden en de laatste markering wordt dan zo rond 17:30 verwijderd.

Corporate Stel Op Hei Groot In Beeld

Wil jij minimaal €1 korting op jouw volgende KWbN-wandeltocht? Word nu lid!

Ja, ik wil korting