Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Evenement Gewijzigd

17e Klaverbladwandeltocht

Datum
zondag, 07 juli 2024
Locatie
Herberg de Roskam
Organisatie
Dwingeloër Wandelvereniging Door Oefening Sterk
Elk jaar wordt er op de eerste of tweede zondag van juli de Klaverblad wandeltocht gehouden. Dit is een wandeltocht die bestaat uit vier afzonderlijke routes van elk ongeveer 10 km en daarnaast een kinderwagen- en rolstoelvriendelijk dorpsommetje van 5 km. De 10 km routes lopen door één van de vier natuurgebieden welke rond Uffelte liggen; het Uffelter Binnenveld, Holtinge, Oosterzand en Rheebruggen.

U kunt kiezen hoeveel km u deze dag wilt lopen. U kunt kiezen uit 5 (dorpsommetje), 10, 20, 30 of 40 km. Elke tocht begint bij Herberg de Roskam te Uffelte.
Na iedere tocht komt u ook weer terug bij de herberg.
Daarom spreken we ook over de Klaverblad wandeltocht. Onderweg is er op iedere route, behalve het dorpsommetje, een stempelpost waar u een versnapering/drinken krijgt aangeboden.

De 5 km route is bij uitstek geschikt voor gezinnen met jonge kinderen of ouderen die een mooie wandeling willen maken rond en door het mooie dorp Uffelte.

De routes zijn middels bordjes goed aangegeven. Voor iedere route krijgt u een aparte routebeschrijving mee.
Bij Herberg de Roskam is EHBO aanwezig. Tevens zijn er op elk van de vier routes mensen van de EHBO aanwezig op de fiets.

LET OP: Informatietekst gaat hieronder verder.

Afstanden
5,0km 09:00-15:00 uur
10,0km 09:00-13:00 uur
20,0km 09:00-11:00 uur
30,0km 08:00-09:00 uur
40,0km 07:00-09:00 uur
Bereikbaarheid
Bus
Voorzieningen
AED
Bepijld
EHBO
Honden, mits aangelijnd
Korting
Onverhard
Rust
Verhard
Beloningen
Herinnering

Extra informatie

Tijdens de Klaverblad Wandeltocht kunt u 4 prachtige lussen lopen van elk ongeveer 10 kilometer, iedere route start en eindigt bij Herberg De Roskam aan de Dorpsstraat 27 te Uffelte. Op elke route is halverwege een controlepost waar u een flesje water, meloen, komkommer of wortel krijgt. Daarnaast is er een mooie 'beleefroute' van 5 km door het dorp Uffelte.

Holtinge: Het Holtingerveld is een prachtig natuurgebied dat ooit bestemd was om militair oefenterrein te worden.
De Drentse heideschapen van de Holtinger schaapskudde gaan dagelijks met de herder en zijn honden het uitgestrekte natuurgebied in.

Oosterzand: Het Oosterzand beslaat een oppervlakte van ca. 145 hectare. De gronden werden in 1901 aangekocht door een particulier ontginner. Bij de aankoop van het Oosterzand bestond de grond geheel uit stuifzand.
Er zijn nu elzen en naaldbomen geplant.

Rheebruggen: Rheebruggen is een gebied met lanen, bomen, weiden en een paar fraaie en oude boerderijen.
Aan de Uffelter zijde van Rheebruggen ligt een vermoedelijk middeleeuwse voorganger; een kunstmatige ronde heuvel die de naam 'Borgbarchien' draagt.

Binnenveld: Het Uffelter Binnenveld ligt langs de Drentse Hoofdvaart tussen Uffelte en de kerk van Havelte. Het is een terrein van ca. 40 hectare met bomen, kleine heideveldjes, vennen en ontginningen.
Een heel afwisselend landschap dat constant verrast.

Corporate Stel Op Hei Groot In Beeld

Wil jij minimaal €1 korting op jouw volgende KWbN-wandeltocht? Word nu lid!

Ja, ik wil korting