Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Evenement Gewijzigd

Kiste Trui Wandeltocht

Datum
zondag, 27 oktober 2024
Locatie
MFC De Koppel
Organisatie
Carnavalsvereniging De Krulstarte
In de punt van Noord Limburg zijn vijf wandelroutes uitgezet in Middelaar en Plasmolen, over en rond de Mookerheide, de Jansberg en over de struinpaden in natuurgebied de Gebrande Kamp in Milsbeek.

De routes voeren de wandelaars door de schilderachtige omgeving van Middelaar, Plasmolen, Mook en Milsbeek met heidevelden, bossen en waterplassen. De rust- en pleisterplaatsen zijn bij leden van het restaurantgilde Kiste Trui, namelijk Herberg ’t Zwaantje in Mook en restaurant de Plasmolensehof en de Pannekoekenbakker in Plasmolen.

Afstanden
5,0km 08:00-12:00 uur
10,0km 08:00-12:00 uur
15,0km 08:00-11:00 uur
20,0km 08:00-11:00 uur
25,0km 08:00-10:00 uur
Bereikbaarheid
Bus
Voorzieningen
AED
Bepijld
Honden, mits aangelijnd
Korting
Onverhard
Routebeschr
Rust
Verhard
Beloningen
Medaille
Stempel

Extra informatie

Tijdens de Tachtigjarige Oorlog vond in 1574 de Slag op de Mookerheide plaats. Het Staatse leger onder aanvoering van Lodewijk en Hendrik van Nassau leed een zware nederlaag tegen de Spanjaarden. Het leger verdween in het moerassige gebied rond Middelaar en Plasmolen en met de soldaten verzonk ook de krijgskas in het moeras.
Kiste Trui was een Middelaarse dame die na de Slag op de Mookerheide op zoek ging naar de schatkist met daarin de krijgskas. Trui heeft haar hele leven gezocht en gegraven naar de kist totdat zij er simpel van werd. De wandeltocht brengt je door het gebied waar de Slag op de Mookerheide plaatsvond en waarin Kiste Trui op zoek ging naar de schat van de Nassaus.

Corporate Stel Op Hei Groot In Beeld

Wil jij minimaal €1 korting op jouw volgende KWbN-wandeltocht? Word nu lid!

Ja, ik wil korting