Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Evenement Gewijzigd

9e Gramsberger Torentocht

Datum
zaterdag, 30 maart 2024
Locatie
mfc De Binder
Organisatie
Stichting ProGram
De uit 1776 daterende toren bij de Boomhofkerk staat symbool voor de Gramsberger Torentocht. Die wordt zaterdag 30 maart voor de tiende keer gehouden. Er zijn geheel bepijlde routes van 10, 15, 20 en 30 kilometer uitgezet over verharde wegen en onverharde paden door bossen en over weilanden. Onderweg zijn er verschillende rustpunten en is er allerlei vermaak voor de wandelaars.

Afstanden
10,0km 09:00-13:00 uur
15,0km 09:00-12:00 uur
20,0km 08:00-11:00 uur
30,0km 08:00-10:00 uur
Bereikbaarheid
Trein
Voorzieningen
AED
Bepijld
EHBO
Korting
Onverhard
Routebeschr
Rust
Verhard
Voorinschr
Beloningen
Stempel

Extra informatie

De Gramsberger Torentocht is vooral genieten voor de wandelaars. Het evenement heeft op de laatste zaterdag van maart al weer voor de tiende keer plaats.

De uit 1776 daterende toren bij de Boomhofkerk staat symbool voor de Gramsberger Torentocht.
In de omgeving van Gramsbergen zijn geheel bepijlde routes van 10, 15, 20 en 30 kilometer uitgezet en de wandelaars krijgen bij de start in MFC De Binder een uitgebreide beschrijving mee.

Onderweg is het genieten voor de wandelaars. De routes gaan door de natuurrijke buurtschappen rondom Gramsbergen zoals Holthone, Ane, Holtheme, De Haandrik, Den Velde, Loozen, Radewijk. Er wordt gelopen over verharde wegen, door weilanden en bossen, en over boerenerven en door stallen waar de koeien aanmoedigend staan te loeien.

Er is onderweg veel aandacht voor beleving. De rivier de Vecht, die bij Gramsbergen vanuit Duitsland ons land binnenstroomt, speelt een belangrijke rol. Ook kom je langs een bierbrouwerij die open is voor bezichtiging.

Dat is nog niet alles, want je kunt meedeinen op de muziek van een dweilorkest en er zijn meer optredens. Onderweg zijn er voldoende rustpunten (met sanitaire voorziening) om de benen te strekken, waar de koffie klaar staat, en een kop soep en een broodje verkrijgbaar is.

De Gramsberger Torentocht begon in 2012 met 583 wandelaars en is in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste eendaagse wandelevenementen in de provincie Overijssel.

Corporate Stel Op Hei Groot In Beeld

Wil jij minimaal €1 korting op jouw volgende KWbN-wandeltocht? Word nu lid!

Ja, ik wil korting