Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Evenement Gewijzigd

De tiende Gramsberger Torentocht steekt de grens over

De Gramsberger Torentocht steekt voor haar tiende editie de grens met Duitsland weer eens over. In het kader van het jubileum worden de routes van het eerste jaar (2012) zo veel mogelijk benaderd. Bij deze unieke wandeltocht staat de uit 1776 daterende toren bij de Boomhofkerk symbool. Wandel je mee op zaterdag 30 maart?

Datum
zaterdag, 30 maart 2024
Locatie
mfc De Binder
Organisatie
Stichting ProGram
De tiende Gramsberger Torentocht steekt de grens over
(Foto's: © Stichting ProGram)

In de omgeving van Gramsbergen zijn geheel bepijlde routes van 10, 15, 20 en 30 kilometer uitgezet en de wandelaars krijgen bij de start in MFC De Binder een uitgebreide beschrijving mee. De wandelroutes gaan door de natuurrijke buurtschappen rondom Gramsbergen zoals Ane, Holtheme, De Haandrik en Den Velde. Er wordt gelopen over verharde wegen, onverharde paden, weilanden, akkers en door bossen. En uiteraard duikt onderweg de Vecht op, de rivier die bij Gramsbergen vanuit Duitsland ons land binnenstroomt.

Inschrijven

Afstanden
10,0km 09:00-13:00 uur
15,0km 09:00-12:00 uur
20,0km 08:00-11:00 uur
30,0km 08:00-10:00 uur
Bereikbaarheid
Trein
Voorzieningen
AED
Bepijld
EHBO
Korting
Onverhard
Routebeschr
Rust
Verhard
Voorinschr
Beloningen
Medaille
Stempel
De tiende Gramsberger Torentocht steekt de grens over; muziek
Muziek tijdens de Gramsberger Torentocht.

Muzikaal vertier

Je wandelt over boerenerven en door stallen waar de koeien aanmoedigend staan te loeien en komt langs een bierbrouwerij en een molen. Dat is nog niet alles, want je kunt meedeinen op de muziek van dweilorkest Bloaswark uit Ane en er zijn meer (muzikale) optredens. Er zijn voldoende rustpunten (met sanitaire voorzieningen)  om de benen te strekken. Daar staat de koffie klaar en is onder meer een kop soep en een broodje verkrijgbaar.

Over de wandeltocht

De Gramsberger Torentocht begon in 2012 met 583 wandelaars en is uitgegroeid tot een van de grootste eendaagse wandelevenementen in de provincie Overijssel. Bij de laatste editie voor corona in 2019 schreef een recordaantal van 1692 wandelaars in. Vorig jaar, toen de weersomstandigheden bijzonder slecht waren, gingen toch nog 1046 wandelaars van start.

De tiende Gramsberger Torentocht steekt de grens over; wandelen
De tiende Gramsberger Torentocht steekt de grens over
Boomhofkerk met de befaamde toren in Gramsbergen.

Zien we jou in Gramsbergen?

Het is mogelijk om je op de dag zelf in te schrijven op de startlocatie. Online inschrijven kan tussen 12 februari en 29 maart. Voor wandelaars die het paasweekend in Gramsbergen door willen brengen, is er een ruim aanbod aan verblijfsaccommodaties, uiteenlopend van een bungalowpark tot verschillende aanbieders van bed & breakfast.

Schrijf je hier in
De tiende Gramsberger Torentocht steekt de grens over; pijlen
Corporate Stel Op Hei Groot In Beeld

Wil jij minimaal €1 korting op jouw volgende KWbN-wandeltocht? Word nu lid!

Ja, ik wil korting