Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Evenement

9e Gaasterlandse Heuvelen Wandeltocht

Wandel mee door misschien wel het mooiste glooiende landschap van Nederland: de Gaasterlandse heuvelen, een uniek stukje van Friesland. Op zaterdag 29 juni organiseert S.V. Bakhuizen de 9e editie van de Gaasterlandse Heuvelen Wandeltocht. Schrijf je nu in.

Datum
zaterdag, 29 juni 2024
Locatie
sportcomplex s.v. Bakhuizen
Organisatie
Sportvereniging Bakhuizen
9e Gaasterlandse Heuvelen Wandeltocht
(Foto's: © S.V. Bakhuizen)

Bekend en zo dichtbij: de prachtige natuur van Gaasterland in Zuidwest Friesland. Op maar een uurtje rijden van de Randstad. Met drie gemarkeerde routes kom je tijdens dit wandelevenement langs de mooiste plekjes van Gaasterland. Geniet deze dag van de kliffen, het adellijke Rijsterbos of natuurgebied de Wyldemerk. Of van de mooie vergezichten over het IJsselmeer.

Deelnemen aan de Gaasterlandse Heuvelen Wandeltocht? Schrijf je dan hier online in via de groene button 'Inschrijven'. Online inschrijven is mogelijk vanaf 1 februari 08:00 tot en met 28 juni 17:00 uur. Ook is het mogelijk je op de dag van de wandeltocht terplekke op de startlocatie in te schrijven.

Inschrijven

Afstanden
7,5km 10:30-11:00 uur
15,0km 09:30-10:30 uur
25,0km 08:30-09:30 uur
Bereikbaarheid
Bus
Voorzieningen
Bepijld
EHBO
Onverhard
Rolstoel
Routebeschr
Rust
Verhard
Beloningen
Medaille

Over Gaasterland

Gaasterland lijkt in weinig op de rest van Friesland. De keileem uit Noorwegen, Zweden en Finland werd in stuwwallen voor het ijs uit gedrukt in de voorlaatste ijstijd. Zo ontstonden er steile riffen zoals de Mirnserklif en Oudemirdumerklif. De zandige hoogten werden 'gaasten' genoemd. Ook bij Bakhuizen is dit glooiende landschap te zien.

9e Gaasterlandse Heuvelen Wandeltocht
9e Gaasterlandse Heuvelen Wandeltocht

Extra informatie

De Gaasterlandse Heuvelen Wandeltocht wordt eens in de twee jaar georganiseerd. Gezelligheid is troef bij dit evenement. Voor jong en oud is een geschikte afstand beschikbaar, namelijk 7,5, 15 of 25 kilometer. Onderweg is er volop gelegenheid voor een versnapering, leuke plekken om uit te rusten en te genieten van de mooie omgeving. Tevens is er weer een gratis loterij onder de deelnemers en een traktatie onderweg. Op verschillende posten zijn EHBO-ers en toiletvoorzieningen aanwezig. Heb je de tocht volbracht? Dan krijg je een leuke herinnering in de vorm van een medaille.

Schrijf je in
Corporate Stel Op Hei Groot In Beeld

Wil jij minimaal €1 korting op jouw volgende KWbN-wandeltocht? Word nu lid!

Ja, ik wil korting