Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Evenement

Laat je onderdompelen in Amsterdamse sferen tijdens de Amsterdam City Walk

Op zaterdag 14 oktober staat er weer een nieuwe editie van de Amsterdam City Walk op de wandelagenda. Deze wandeltocht door onze hoofdstad staat bekend als een echte Amsterdam Experience. De deelnemers wandelen niet alleen een route van 10, 14, 17, 20, 26 of 33 km door Amsterdam, maar laten zich volledig onderdompelen in Amsterdamse sferen.

Datum
zaterdag, 14 oktober 2023
Locatie
Olympisch Stadion
Organisatie
Vereniging Le Champion
Wandelaars langs theater Carré tijdens de Amsterdam City Walk

Amsterdam is een stad die je op allerlei manieren kunt beleven. Dit komt allemaal samen in de Amsterdam City Walk. Deelnemers wandelen langs monumentale gebouwen, over iconische bruggen en door sfeervolle straatjes. Langs de routes is volop entertainment te vinden in de vorm van gezellige Amsterdamse meezingers. En bij een echte beleving hoort natuurlijk ook proeven: de partners van de Amsterdam City Walk delen bij de verzorgingsposten Amsterdamse lekkernijen uit.

Leuk, ik schrijf me in!

Afstanden
10,0km 09:00-11:00 uur
14,0km 09:00-11:00 uur
17,0km 08:30-11:00 uur
20,0km 08:00-11:00 uur
26,0km 07:30-11:00 uur
33,0km 07:00-10:00 uur
Bereikbaarheid
Bus
Tram/metro
Trein
Voorzieningen
Bepijld
EHBO
Rust
Verhard
Voorinschr
Beloningen
Medaille
Stempel

De routes

De zes verschillende afstanden maken de Amsterdam City Walk toegankelijk voor iedereen. Iedere route heeft zijn eigen sfeer en afstand. Uniek aan de Amsterdam City Walk is dat het evenement drie startlocaties verspreid over de stad kent. De 10 kilometer start in het hart van de stad, op het Rembrandtplein. De 14 kilometerlopers starten om de hoek van het Westerpark. En de deelnemers aan de vier langere afstanden starten vanuit het iconische Olympisch Stadion.

Onderweg komen alle deelnemers veel gezelligheid tegen bij de verzorgingsposten, die bij of op bekende Amsterdamse locaties staan. Denk aan de Haarlemmerpoort, het Sarphatipark en het Beursplein. Nieuw tijdens de 9e editie van de Amsterdam City Walk is dat de beroemde Westerkerk een van de verzorgingsposten voor de 10, 17, 26 en 33 kilometer is. Deelnemers krijgen alle tijd om de kerk, waar Prinses Beatrix getrouwd is en waar Rembrandt van Rijn begraven ligt, te bekijken.

Amsterdam City Walk
Amsterdam City Walk

Goede doel: Stadsherstel Amsterdam

Veel van de verzorgingsposten zijn in het beheer van Stadsherstel Amsterdam, al jarenlang het goede doel dat aan de Amsterdam City Walk verbonden is. Stadsherstel redt monumenten en panden in de hoofdstad, door ze te restaureren en een nieuwe bestemming te geven. Deelnemers kunnen een vrijwillige donatie doen die door Stadsherstel gebruikt wordt erfgoed een mooie toekomst te geven. Dit jaar worden de donaties gebruikt voor het behoud van de eeuwenoude molen ‘de Bloem’ aan de Haarlemmerweg.

Vier je prestatie bij het finishfeest met een unieke medaille om je nek

Na de verrassende kilometers langs iconische monumenten en alle gezellige verzorgingsposten, finishen de deelnemers van de zes afstanden bij het Olympisch Stadion. Hier staan de enthousiaste vrijwilligers klaar met een unieke medaille. Zoals elk jaar verwijst de medaille naar een bekend lied over Amsterdam. Dit jaar staat een lied over het maritieme karakter van de stad centraal op de medaille. Met de welverdiende medaille om je nek kun je meteen aanschuiven bij het finishfeest, waar onder het genot van een drankje en gezellige meezingers de wandeldag feestelijk afgesloten wordt.

Finish Amsterdam City Walk

Inschrijven

De inschrijvingen voor de 9e editie van de Amsterdam City Walk zijn geopend. Kies je favoriete afstand en beleef de hoofdstad als nooit tevoren. Inschrijven kan via amsterdamcitywalk.nl.

Schrijf je hier in
Corporate Stel Op Hei Groot In Beeld

Wil jij minimaal €1 korting op jouw volgende KWbN-wandeltocht? Word nu lid!

Ja, ik wil korting