Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Evenement

21e Zeemansloop vanuit Den Haag

Op zaterdag 20 april 2024 kun je meedoen aan de 21e Zeemansloop vanuit Den Haag. Deze wandeltocht door o.a. de duinen bij Scheveningen en langs oorlogsmonumenten is een aanrader voor wandelliefhebbers.

Datum
zaterdag, 20 april 2024
Locatie
Houtrust Squash
Organisatie
Wandelsportvereniging De Zeemansloop
21e Zeemansloop vanuit Den Haag; Meijendel
(Foto: © Shutterstock)

Blogger Saskia van den Brand liep eerder mee met de Zeemansloop. Benieuwd naar haar ervaringen? Hier kun je de blog lezen. Bij het wandelevenement kun je een keuze maken uit diverse afstanden van 5 t/m 40 kilometer. De startlocatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Er staan dit jaar weer aangepaste wandelroutes voor je klaar. Zo loop je dit keer vanuit de startlocatie Houtrust Squash langs het afwateringskanaal door een rustige straat naar het Scheveningse Bos en langs Madurodam. Lees hieronder verder voor meer informatie over de routes.

Inschrijven

Afstanden
5,0km 08:00-14:00 uur
10,0km 08:00-14:00 uur
15,0km 08:00-14:00 uur
20,0km 08:00-10:00 uur
30,0km 07:00-10:00 uur
40,0km 07:00-10:00 uur
Bereikbaarheid
Bus
Tram/metro
Trein
Voorzieningen
AED
Bepijld
EHBO
Honden, mits aangelijnd
Korting
Rolstoel
Routebeschr
Rust
Verhard
Voorinschr
Beloningen
Medaille
Stempel

Over de routes

Op de wandelroute van 10 kilometer vervolg je je wandeling richting de gevangenis van Scheveningen, bekend als het Oranjehotel. Hier verbleven veel verzetsstrijders tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vervolgens wandel je over de boulevard van Scheveningen. De overige afstanden gaan richting de rust bij de Haagsche Rugby Club. Na deze rust zullen de wandelaars hun route vervolgen over de Waalsdorpervlakte, langs het herdenkingsmonument met haar imposante Bourbonklok, bekend van de dodenherdenking van 4 mei. Bij Boerderij Meyendel kun je genieten van overheerlijke pannenkoeken.

Na deze rust gaan de 20-kilometerlopers door de duinen naar Scheveningen en de wandelaars op de 30 en 40 kilometer gaan door de duinen richting Wassenaarse Slag. Hier maakt de 40 kilometer nog een lus. Geniet van de grindpaden door de duinen en het gezellige vogelgetjilp. Bij de Wassenaarse Slag kunnen wandelaars hun route vervolgen via een Duinroute, een korte Strandroute of een lange Strandroute richting Scheveningen.

21e Zeemansloop vanuit Den Haag; Waalsdorpervlakte
Waalsdorpervlakte tijdens de Zeemansloop. (Foto: © Saskia van den Brand)

Finish met muziek

Bij paviljoen ‘Onder de Watertoren’ komen alle afstanden bijeen om daarna via de duinen naar de boulevard van Scheveningen te lopen. Op de boulevard komen de lopers van de 5 en de 10 kilometer weer op de route gaan alle afstanden via het Vissersvrouwtjes langs de Tweede Binnenhaven en de oude dorpskern van Scheveningen terug langs het afwateringskanaal. We eindigen bij de finishlocatie Houtrust Squash. Hier word je warm onthaald met zang en muziek door het Shantykoor De Zeekanters.

21e Zeemansloop vanuit Den Haag; herdenkingsmonumenten
Herdenkingsmonumenten bij de Zeemansloop. (Foto: © Wandelsportvereniging De Zeemansloop)

Wandel je mee?

Je kunt je nu via de onderstaande button inschrijven voor de 21e Zeemansloop. Tip: bij het wandelevenement is voldoende gratis parkeergelegenheid. Kom je met het openbaar vervoer, dan kun je vanaf Den Haag CS met buslijn 24 naar halte Houtrustweg en vanaf Den Haag HS met tramlijn 11 naar halte Houtrustweg. Bij de uitstaphaltes staan verwijzingen naar de startlocatie.

Schrijf je in
Corporate Stel Op Hei Groot In Beeld

Wil jij minimaal €1 korting op jouw volgende KWbN-wandeltocht? Word nu lid!

Ja, ik wil korting