Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Wandelgidsen van Uitgeverij Elmar

In Magazine Wandel.nl nemen we je mee op pad met de wandelgidsen van Uitgeverij Elmar. Je kunt de gidsen via deze pagina bij Elmar bestellen.

Afbeelding Zeepeduinen

De mooiste netwerkwandelingen Zeeland

Dat de kuststrook van Zeeland een waar wandelwalhalla is, was de meeste wandelaars wel bekend, maar dat het ook opgaat voor de rest van de provincie, is veel minder bekend. De provincie en Landschapsbeheer Zeeland hebben er de afgelopen 15 jaar hard aan getrokken: vele kilometers aan grasdijken, paden langs kreken, watergangen en over boerenland zijn erbij gekomen én in het wandelnetwerk van Zeeland opgenomen.

Met De mooiste netwerkwandelingen Zeeland kun je Zeeland eens van de andere kant bekijken, want de provincie heeft, ook aan de wandelaar, veel meer te bieden dan strand en duinen. De gids bevat 15 wandelingen die altijd voor meer dan 50 procent over onverharde of halfverharde paden gaan én je kennis laten maken met de heel verschillende landschappen die Zeeland rijk is. De beschrijvingen laten je het landschap ‘lezen’: hoe is het ontstaan en waaraan kun je dat zien?

De mooiste netwerkwandelingen Achterhoek en de Liemers

Kenmerkend aan de Achterhoek en de Liemers is het kleinschalige, lichtglooiende coulisselandschap met akkers, weiden, bosjes en heidevelden, van elkaar gescheiden door dubbele rijen dikke bomen. Veel van de ‘kamertjes’ waarin het landschap is verdeeld worden verfraaid door kastelen, oude boerderijen en beekjes. Zowel natuur- als cultuurliefhebbers komen in deze streek volop aan hun trekken. Deze netwerkwandelingen zijn samengesteld via het wandelnetwerk Achterhoek en hebben een lengte van 7 tot 18 kilometer.

Bestel de gids

De mooiste netwerkwandelingen Sallandse Heuvelrug en IJsselvallei

In de gids 'De mooiste netwerkwandelingen Sallandse Heuvelrug en IJsselvallei' vind je 15 routes van 9 tot 16 kilometer. De routes volgen het gemarkeerde wandelnetwerk Salland, dat ruwweg tussen Deventer en Zwolle ligt. Je wandelt door een gevarieerd landschap bestaande uit natuurgebieden, rivierlandschappen, knusse dorpen, landgoederen en havezaten (dit zijn versterkte huizen met een rijke historie).

 
Bestel de gids

De mooiste netwerkwandelingen Utrechtse Veenweiden

De gids 'De mooiste netwerkwandelingen Utrechtse veenweiden' bevat 15 routes tussen de 5 en 15 kilometer. De routes volgen het gemarkeerde netwerk Groene Hart in de provincie Utrecht. Van Vinkeveen in het noorden van de provincie tot de Lopikerwaard in het zuiden. De grote gemene deler? Water, weilanden en minstens 50% halfverharde of onverharde wandelpaden.

 
Bestel de gids