Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Blog

Recept: Pindakaasballetjes als ontbijt of tussendoortje

Helaas pindakaas! Deze pindakaasballetjes smikkel je sneller weg dan je eigenlijk wilt. Onweerstaanbaar en vol goede vetten die je een verzadigd gevoel geven, maar ook een energieboost zodat je er weer even tegenaan kan. Deze balletjes lijken op bonbons en zijn dus een echte traktatie. En je neemt ze makkelijk mee tijdens je wandeling.

Pindakaas balletjes

Je hoeft niet uren in de keuken te staan voor dit recept. Het maken van deze pindakaasballetjes is namelijk zo gepiept. Het mengsel moet nog wel even in de koelkast staan zodat het kan opstijven. Wil je de balletjes extra gezond maken? Kies dan voor notenpasta als alternatief voor pindakaas, of maak zelf pindakaas. Hier zitten minder toegevoegde suikers in. Je kunt ook de 100% pindakaas in de supermarkt gebruiken. 

Deze pindakaasballetjes maak je met 5 ingrediënten:

  • 250 gram pindakaas
  • 1 el eiwitpoeder
  • 160 gram lijnzaad
  • 1/2 tl vanille aroma
  • 75 gram pinda's

Hoe maak je de balletjes?

  • Meng de pindakaas, eiwitpoeder, lijnzaad en vanille-extract in een kom met een garde. Dek het mengsel goed af met folie en laat het minstens 1 uur ‘rusten’ in de koelkast, hierdoor kan het pindakaas mengsel opstijven.
  • Vorm van het mengsel met je handen 12 balletjes van ongeveer 2-3 centimeter groot en verdeel de balletjes over een bakplaat met bakpapier. Doe de bakplaat 20 minuten in de koelkast zodat de balletjes kunnen opstijven. 
  • Rol de balletjes door de pinda’s en smullen maar!