Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Blog

Nieuwe energie met STOX Energy Socks!

Compressiekousen verkleinen de kans op spierpijn en zware benen. Niet voor niets gaan steeds meer wandelaars met de kousen op pad. Blogger en fanatiek wandelaar Saskia van den Brand testte de afgelopen weken een paar STOX Energy Socks en deelt hier haar bevindingen met je.

STOX Energy Socks

Saskia van den Brand is fanatiek wandelaar. Ze schrijft graag over haar belevenissen tijdens de vele wandeltochten die ze maakt.

Saskia van den Brand

'Een goede uitrusting zorgt voor een prettige wandelervaring. We weten allemaal dat een goede wandelschoen daarbij essentieel is, maar heb je ook gekeken naar je sokken? Bij de keuze van de juiste sok zijn onder meer je wandelschoenen, de afstand die je gaat lopen en de weersomstandigheden van belang. Zelf heb ik in het verleden weleens verkeerde sokken gedragen. Mijn voeten kregen dan letterlijk geen adem, waardoor ik last kreeg van zweetvoeten. Sindsdien kies ik heel bewust mijn wandelsokken. Belangrijk is dat de kous van synthetisch materiaal is gemaakt, zodat het vocht opneemt. Als wandelaar zijn daarnaast blaren en spierpijn je grootste vijand. Niets zo vervelend als je nog tien kilometer moet en er ontstaat pijn in je voeten of benen.

De laatste jaren worden compressiekousen steeds populairder onder wandelaars. STOX Energy Socks heeft een compressiekous speciaal voor wandelaars op de markt gebracht. Bij deze kousen is sprake van degressieve compressie. Dit voorkomt dat zuurstofarm bloed en afvalstoffen in je benen achterblijven, waardoor je minder spierpijn zult ervaren en minder last krijgt van opgezwollen voeten en enkels.

Om een goed oordeel te kunnen geven over deze kousen, heb ik ze bij drie wandelingen getest. Asfalt, bos, duinen en heide zijn de ondergronden waar ik op heb gelopen. Vooral mijn wandeling door de duinen van Oostvoorne in het Zuid-Hollands landschap was een goede testcase. Hier zijn korte routes van drie tot vier kilometer, zodat mijn voeten en benen goed aan de kousen konden wennen.

Musthave voor iedere wandelaar

Toegegeven, het is wennen dat je hele onderbenen zijn ingepakt. Maar op het gebied van comfort scoren de kousen van STOX voor mij een dikke 8! Het is makkelijk om de kousen aan- en uit te trekken. Ze voelen heel natuurlijk aan en na afloop lijkt het alsof mijn voeten niets hebben geleden. Ik was minder vermoeid dan bij andere wandeltochten. De kousen zorgen voor minder spierpijn en minder zware benen. Ik ben erg enthousiast over STOX Energy Socks en ga deze dan ook vaker dragen. De kousen hebben alles in zich om een musthave te worden voor iedere wandelaar. Als je minder spierpijn wilt tijdens het wandelen, zijn ze echt een aanrader!'